Полиција већ десет дана штити дом новинарке из Требиња

Тобожњи независни медији на државним јаслама: „Побједа“, „Дан“ и „Вијести“ добили око 700.000 евра
23/07/2022
Горан Ђуровић: Одлука Савјета АЕМ-а и Раонића указују на погубност партијског утицаја на кључне медијске институције
27/07/2022
Тобожњи независни медији на државним јаслама: „Побједа“, „Дан“ и „Вијести“ добили око 700.000 евра
23/07/2022
Горан Ђуровић: Одлука Савјета АЕМ-а и Раонића указују на погубност партијског утицаја на кључне медијске институције
27/07/2022

Наташи Миљановић Зубац је у ноћи 16. јуна испред куће у којој станује запаљен аутомобил. Случај је одмах пријавила Полицијској управи Требиње, за коју истиче да је реаговала брзо, коректно и професионално и убрзо након тога начинила процену безбедности. Од 12. јула новинарки је додељен и полицијски надзор. Ипак, како каже, и даље је тешко утврдити ко је починио ово кривично дело.

„Вртим филмове месец дана како бих схватила ко би могао да ми запали аутомобил. Увек долазим до истог закључка – истовремено могу да сумњам на милион људи и ни на кога. Преко две деценије сам новинар истраживач. Многе људе сам критиковала, указивала на ствари за које нису желели да буду објављене и сви они би могли имати мотив за паљење аутомобила“, рекла је новинарка РТРС.

Крајем прошле године председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ је у емисији на телевизији Хепи вербално напао Миљановић Зубац и њеног покојног мужа и изнео тешке увреде на њихов рачун, а убрзо су његову изјаву са телевизије Хепи пренели и таблоиди „Ало“ и „Објектив“.

Почетком јула Апелациони суд у Београду донео је правоснажну пресуду да су одговорна уредница и издавач портала „Објектив“ повредили углед и част новинарке РТРС и дужни су да солидарно новинарки из Требиња плате 150 000 динара због наношења нематеријалне штете за претрпљену душевну бол због повреде части и угледа.

Убрзо је Виши суд у Београду донео првостепену пресуду и да је портал „Ало“ повредио достојанство Миљановић Зубац изношењем неистина, а она је рекла да очекује да ће ускоро бити донета и правоснажна пресуда.

„Нисам очекивала да ће се све толико брзо решити и драго ми је што су та два таблоида кажњена. Ипак, не могу они мени надоместити стрес који смо моја породица и ја преживели“, додала је Миљановић Зубац.

Новинарка РТРС истакла је да је Војислава Шешеља тужила и кривично и парнично.

„Највише ишчекујем епилог тужби против Шешеља, од којих бих одустала када би он јавно рекао ко му је причао о мени и сугерисао да изговори оне речи“, рекла је Миљановић Зубац.