Поново покренута истрага поводом убиства Душка Јовановића, уредника “Дана”

Тужилаштво: За напад на Садиковића одговараће само двојица
09/07/2021
Перо по мери Слађане Вељковић: Признање за репортажу Зорану Шапоњићу!
12/07/2021
Тужилаштво: За напад на Садиковића одговараће само двојица
09/07/2021
Перо по мери Слађане Вељковић: Признање за репортажу Зорану Шапоњићу!
12/07/2021

Тужилаштво је претходних мјесеци поново покренуло истрагу убиства главног и одговорног уредника дневних новина “Дан” Душка Јовановића како би покушали да коначно ријеше најтежи случај напада на новинаре из 2004. године.

Саслушали су неколико свједока, међу којима су и нека безбједносно интересантна лица.

Више државно тужилаштво у циљу потпуног расвјетљавања убиства главног и одговорног уредника “Дана” Душка Јовановића, протеклих мјесеци саслушало је неколико свједока. Имена саслушаних, у интересу истраге нијесу саопштили, али поуздано сазнајемо да су међу њима они који, по полицијском рјечнику, важе за безбједносно интересанта лица.

“Више државно тужилаштво у Подгорици је, у предмету формираном поводом убиства Д.Ј., а у циљу потпуног расвјетљавања истог, у току априла и маја мјесеца 2021. године, обавило саслушање одређених лица, те предузима друге мјере и радње за које се укаже потреба”, саопштено је из тог тужилаштва.

У преводу то значи да истражитељи и поред бројних спекулација нијесу ставили тачку на случај убиства Јовановића.

Да ће настојати да овај злочин да расвијетле до краја, у мају, приликом посјете мјесту на којем је убијен Јовановић, обећао је и вицепремијер Дритан Абазовић.

“Имамо амбицију, почели смо одређене активности, ја не желим да откривам детаље али мислим да и ова прича може коначно добии епилог. То заслужује Душкова породица, сви борци за праведну и часну Црну Гору”, казао је тада Абазовић.

За 17 година тужилаштво и полиција нијесу утврдили ко је и због чега пуцао у Јовановића.

За учешће у убиству за сада је осуђен једино Подгоричанин Дамир Мандић, коме је Апелациони суд у априлу 2017. потврдио пресуду за саучесништво и осудио га на 18 година затвора.

Извор: Вијести