Породице малољетника од Тамаре Срзентић траже надокнаду нематеријалне штете за ухођење

Предраг Николић, предсједник Актива новинара УНЦГ из Котора: Опасност од незаконитог утицаја менаџера медија на новинаре
01/02/2022
Ин мемориам: Преминула новинарка РТЦГ-а Јелена Павлићевић
03/02/2022
Предраг Николић, предсједник Актива новинара УНЦГ из Котора: Опасност од незаконитог утицаја менаџера медија на новинаре
01/02/2022
Ин мемориам: Преминула новинарка РТЦГ-а Јелена Павлићевић
03/02/2022

Породице троје малољетника и осамнаестогодишњакиње, које је министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић пратила и снимала – од Скупштине Црне Горе у центру града до Преко Мораче, а онда пријавила полицији да су они њу уходили и поставили ,,бубице“ у стан, поднијеле су тужбу за накнаду нематеријалне штете за повреду права личности и психички интегритет. То је за Побједу рекао правни заступник дјеце адвокат Игор Ивановић, који се у тужби позвао на члан 207 Закона о облигационим односима.

Он је у петак предао тужбу, на коју у наредних 30 дана Срзентић треба да одговори.

Срзентић је 20. јануара, ничим изазвана, пратила четворо дјеце пола сата, фотографисала, снимала, а када су покушала да побјегну од ње, упала у улаз зграде, позвала полицију која их је привела на информативни разговор.

Полицији је пријавила да је прате четири млађе особе које су јој у стан поставиле прислушне „бубице“.

Пошто су малољетници – двојица шеснаестогодишњака, седамнаестогодишњакиња и осамнаестогодишњакиња приведени у полицију и дали изјаве, без присуства родитеља, министарка је напрасно одустала од пријаве.

Срзентић их је, како је наведено у тужби, пратила од зграде Скупштине, кроз Његошев парк, а када су сјели на клупу, она је сјела на клупу до њихове и упорно их снимала.

Како им је све вријеме била „за петама“, то је почело да их плаши, па су се склонили у улаз зграде.

“Надали су се да ће непозната жена одустати, али умјесто тога она је за њима упала у улаз и наставила да их снима. Тада је мој син питао у чему је проблем, ко је она и зашто их прати и снима, дрско је одговорила: „Ја сам министарка и нијесам дужна ништа да објашњавам“ “, испричао је отац једног од младића.

Како је испричао Побједин саговорник, дјеци је неко вријеме све то било смијешно и занимљиво, али како није одустајала код њих се појавио страх, јер их је жена без икаквог логичног објашњења снимала и уходила.

Иначе, два младића и двије дјевојке су узорни спортисти и спортисткиње, чланови подмлатка женског КК Будућност Бемаx и мушког КК Подгорица. Зато је и разумљиво огорчење њихових родитеља.

Срзентић је објаснила за Побједу да је ,,обавијестила полицију о одређеним радњама у којима су нарушене њена и безбједност њене имовине, те поднијела пријаву против Н. Н. лица“.

“Наиме, у јутарњим часовима дошло је до покушаја провале у стан у којем живим и позвала сам полицију. Одмах након изласка из стана, примијетила сам одређена лица сумњивог понашања за које сам имала сумњу да су умијешана у покушај провале о чему сам обавијестила инспекторе”, навела је Срзентић.

Она додаје да је од инспектора добила информације да се ради о малољетним лицима, за које не постоји основана сумња да су учествовала у радњи која је основ њене пријаве.

“Предмет који се тиче покушаја провале у мој стан је и даље активан и инспектори Управе полиције раде на његовом расвјетљавању “, навела је Срзентић.