Представници УНЦГ код Алексе Бечића: Нови модели сарадње

Иако су га заслужили у РТЦГ-у не би грчки сценарио: Одбрана самоодабраних!
24/12/2020
Конкурс за додјелу награда за 2020. годину
25/12/2020
Иако су га заслужили у РТЦГ-у не би грчки сценарио: Одбрана самоодабраних!
24/12/2020
Конкурс за додјелу награда за 2020. годину
25/12/2020

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић састао се данас са представницима Удружења новинара Црне Горе, Тихомиром Бурзановићем и Иваном Милошевићем.

Имајући у виду интензивну сарадњу Скупштине Црне Горе са представницима медија, предсједник Бечић је истакао да ће ново скупштинско руководство континуирано радити на унапређењу услова рада новинара и фоторепортера који прате активности парламента, као и на побољшању свеукупног друштвеног амбијента за рад медија.

Говорећи о релевантним оцјенама о отворености рада црногорског парламента, предсједник Бечић подсјетио је саговорнике на бројне активности које су предузете у претходном периоду, како би рад Скупштине био што доступнији и видљивији грађанима и медијима.

Представници Удружења упознали су предсједника Бечића са положајем новинара у Црној Гори и исказали очекивање да ће у сарадњи са Скупштином развијајати нове моделе сарадње како би заједнички допринијели изради, не само квалитетнијих законских рјешења у дијелу медија, већ и пуном афирмисању права јавности да буде истинито, потпуно и благовремено информисана о питањима од јавног значаја.