Представници УНЦГ са Игором Дамјановићем, ратним репортером: Руска страна рата у Украјини!

Удружење новинара Црне Горе: Најоштрије осуђујемо пријетње Љубици Гојковић-Вукићевић, новинару ТВ “Прва”
30/07/2022
Живојин Ракочевић: Срби на Косову и Метохији доведени до зида
02/08/2022
Удружење новинара Црне Горе: Најоштрије осуђујемо пријетње Љубици Гојковић-Вукићевић, новинару ТВ “Прва”
30/07/2022
Живојин Ракочевић: Срби на Косову и Метохији доведени до зида
02/08/2022
Представници Удружења новинара Црне Горе, Тихомир Бурзановић, предсједник, и Иван Милошевић, секретар. разговарали су са Игором Дамјановићем, ратним репортером. Игор, члан УНЦГ, од почетка рата у Украјини приказују руску страну сукоба у тој земљи и разбија медијску блокаду наметнуту са Запада. Он сарађује да више часописа у Србији, а редовно објављује репортаже на порталу „ИН4С“ и преко његових извјештаја пажљив читалац може да закључи шта се дешава у Украјини и које су размјере страдања те земље и њеног народа и разобличава руководство те земље које је Запад и Америка гурнула у рат са Русијом и то због својих себичних интереса. 

Бурзановић и Милошевић су саопштили Дамјановићу да је за УНЦГ велика част што њихов члан извјештава са првих линија фронта у Украјини. Они су истакли да његове ратне приче пуно значе сваком објетивном читаоцу који жели да формира самостални суд о сукобу у Украјини и да не буде слијепи конзумент диригованих вијести са Запада и из Америке, по којима је Русија окрутни агресор на мирне Украјинце.

Дамјановић је нагласио да је чланство у УНЦГ цијењено у Русији и да се сусрео са више људи из руководства Савеза новинара Русије. Договорена је даља сарадња Дамјановића и УНЦГ. 

Представници УНЦГ су пренијели Дамјановићу мишљење новинара да Игор професионално извјештава из Украјине и да ће тако наставити и даље, а УНЦГ, у складу са својим могућностима, и даље ће га у томе подржавати.