Преокрет у РТЦГ: Два синдиката, један други не признају!

Медији у Црној Гори – између загрљаја власти и борбе за професију
25/12/2020
“Медиа центар”: Хитно измјенити Закон о РТЦГ!
25/12/2020
Медији у Црној Гори – између загрљаја власти и борбе за професију
25/12/2020
“Медиа центар”: Хитно измјенити Закон о РТЦГ!
25/12/2020

Буде ли се радници РТЦГ? Наиме, вечерас је портал РТЦГ објавио реаговање 42 радника ове куће који упозоравају да у РТЦГ-у постоје два синдиката и да ниједан нема право да говори у име свих радника. Они су реаговали поводом јучерашњег саопштења једног синдиката о осуди грчког сценарија (гашење и отпуштање радника) које је недавно поменуо Дритан Абазовић, потпредсједик Владе!

Поводом синоћњег саопштења репрезентативне синдикалне организације РТЦГ, у којем се осуђује изјава потпредсједника Владе Дритана Абазовића о отпуштању запослених у Јавном сервису по грчком сценарију, реаговала је група од 42 радника РТЦГ, пренио је вечерас портал РТЦГ.

Наводе да је грађане требало информисати да постоје два синдиката у РТЦГ, као и дио радника који не припада синдикалним организацијама. Сматрају да свако има право да износи своје ставове, али не и да, како су казали, искоришћава повјерење грађана, злоупотребљвајући ударне информативне емисије.

Тврде да је став синдикалне организације презентован као став свих запослених, те позивају да се убудуће обрати пажња на исправну конструкцију информације, као и на, како наводе, сумње да та синдикална организацја нема репрезентативност, па ни, како тврде, легитимитет да даје институционална саопштења.