Прилог без прилога и домаћа Бастиља на добошу: Новинари на одмору или сондажа старих и нових ДПС чланова Савјета РТЦГ-а!

Награда УНЦГ за репортажу: Протојереј Никола Пејовић
03/02/2021
„Јавни сервис“ – бастион непрофесионализма, непотизма и незнања: Да ли је Влада спремна за „грчки сценарио“?
04/02/2021
Награда УНЦГ за репортажу: Протојереј Никола Пејовић
03/02/2021
„Јавни сервис“ – бастион непрофесионализма, непотизма и незнања: Да ли је Влада спремна за „грчки сценарио“?
04/02/2021
Пише: Иван Милошевић

Коначно нас је почетком ове седмице обрадовао Алекса Бечић. Расписао је позив за нове чланове Савјета РТЦГ. Истина, могло је то и раније, јер ово што ради РТЦГ претходних пет мјесеци је за Гиниса. Од народних пара праве такве приватне програме ДПС-а какав свијет није видио. У њиховом студијима све врца од монтенегризма и дпс-изма, емоције кључају до усијања, водитељке само што не загрме и из фијока изваде бичеве како би обуздале великосрпске немани из Београда, али и ове домаће српске але и вране које су зинуле над независношћу ДПС-а и њеног шефа, па га ломе на комаде, циједе као суву дреновину, а ОН се не да, бори се као ниједан мајчин син, враћа све законе које већина усвоји, враћа сва писма и телеграме што му шаљу нови властодршци, јер ОН је само ОН и никога нема до ЊЕГА, да нас спаси од тих злотвора са сјевера, из Малог мокрог луга, Добановаца и Бежанијске косе! Све пршти на РТЦГ-у од подршке ЊЕМУ и ЊЕГОВИМА што ломе вратове и кичму великосрпској хоботници која се увила око суверене и ДПС-овске Црне Горе, па је истеже натенане, сиса познате и непознате сокове и пријети да испразни ове планине не само од људи, него и од крава, бикова, медвједа и зечева. И кишне глисте су се завукле у најтамније дјелове земљине утробе, гдје гледају подземни програм РТЦГ-а, на чијим таласима одјекују корачнице одбране од црквених паравојски, наоружаних владика, накострешених владајућих политичара и нових албанских четника. Све је на РТЦГ-у посвећео светој мисији одбране Црне Горе од дијела њеног сопственог народа, од дијела њеног народа који се Србима зову и који траже да се и они нешто питају под овим небом, а не само да се бебе плаше њиховим тробојкама, јунацима и еповима!

И такву РТЦГ треба да уреде и унормале нови чланови њеног Савјета. Почела је трка за улазак у нови Савјет, гдје ти нови треба да смијене ове старе, да истјерају мак на конац и на чистину изведу ДПС полтроне и остале новинаре из ове куће који ево већ деценијама копају из петних жила одбрану свога шефа и куну се да са његовог пута неће ни макац улијево ни удесно, него само право, само право, па и у море и пропаст, јер то није ништа у односу на све оно што им је он дао свих ових година. Обукао их је, удомио, поженио, стамбено обезбиједио и за неколико генерација до вијека задужио и од њих направио медијске ешалоне који не жале да грувају за ЊЕГА и ЊЕГОВЕ и то из свих оружја, односно медијских топова од којих јече и тресу се ове планине!

Могу ли нови чланови из Привредне коморе, ЦАНУ и ДАНУ, Удружења послодаваца, Матице црногорске, владиних НВО, Олимпијаца и параолимпијаца, да изаберу нове јунаке, медијске витезове који ће вратити РТЦГ људима који је и плаћају, односно обичним грађанима. Хоће ли нови чланови поменутих организација, које су све или велика већина, под директним надзором шефа ДПС-а, изабрати неког нормалног новинара да РТЦГ окрене наопачке и да га окрене са главе на ноге и отвори своје програме за обичан живот, за наше подјеле и омразе, братске ране и братске рецепте! 

Гле чуда, само се у једном сегменту и то на гомилу а осталим владиним НВО, помиње да у Савјету РТЦГ неког члана требало би да имају и неке НВО које се баве медијима. И то је некако стидљиво наведено, као ето из неког реда, као ето да се помене, а било би лијепо да се од новинара у Савјету нико не ушуња и поремети класичну музичку поставу ДПС-а. Могу на велика врата у Савјет РТЦГ да упадну и засједну тајкуни и спонзори ДПС-а, али новинари нека мало попричекају. Одавно РТЦГ није новинарски посао, него више неки пословни, берзачки и дилерски, гдје се све договара иза врата и када падне мрак и када нико ништа не види. Тада се договарају тајни договори и плаћају тајне апанаже и остале сондаже!

И може ли нови позив Алексе Бечића то промијенити? Залуд се питам и надам да може, када знам да не може! Има ДПС нове људе за старе договоре и нове полтроне и то на тоне! Само чекају моменат да ускоче у Савјет РТЦГ и да наставе оно што најбоље знају-да раде и цинкаре за ДПС!

Новинаре о новинарству овдје одавно нико више ништа не пита. Посебно у РТЦГ-у гдје нема тог новинарског увета и носа који ће дићи руку и рећи – шефе, није ово у реду, нијесмо ми само плаћеници, него и грађанска савјест овога друштва и треба да откривамо и представљамо стварни свијет, а не да га скривамо и приказујемо га онаквим какав се чини шефу ДПС-а! Све може на РТЦГ-у, па и да сриједа не буде сриједа, него петак, али не може да не буде све у тој кући како ОН каже. И неће у томе ништа промијенити нови чланови Савјета. Једини спас за РТЦГ и за нас обичне смртнике је да неко укине струју РТЦГ и да под њеним кровом све крене испочетка и од темеља. А за то нијесу потребни нови или стари чланови Савјета. Потребна је политичка воља да се РТЦГ мијења из темеља и да се та кућа препусти новинарима који не желе да клече и полтронирају политичарима тражећи од њих као награду станове, позамашне хонораре и остале привилегије! И док такви преко Савјета или мимо њега не дођу у РТЦГ, та домаћа Бастиља остаће као и до сада закована у довратку и у кваци улазних врата омиљеног предсједничког кабинета!

Извор: Српска24