РТЦГ: Божидар Шундић поднио оставку!

У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години
04/08/2021
Портрет једног ДПС директора, Божидар Шундић: Мало му плата од 3000 евра, хоће и отпремнину од 30.000!
06/08/2021
У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години
04/08/2021
Портрет једног ДПС директора, Божидар Шундић: Мало му плата од 3000 евра, хоће и отпремнину од 30.000!
06/08/2021

Генерални директор Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ) Божидар Шундић отказао је данас Уговор о раду на мјесту првог човјека Националног јавног сервиса.

“Након три године проведене на челу најважније медијске куће у држави, Јавног сервиса РТЦГ, одлазим с поносом и са достигнућима која ће генерацијама послужити да креирају бољи и технолошки савршенији програм. Мој тим и ја, као и сви професионалци у Националном јавном сервису, протеклих година, трпјели смо нападе и притиске са свих страна”, поручио је Шундић.

Како је истакао, упркос многим ситуацијама јавни сервис под његовим водством, остао је досљедан принципима непристрасног новинарства.

“Хваљени и оспоравани, куђени и награђивани трудили смо се да у свим ситуацијама останемо исти, досљедни себи и принципима слободног и непристрасног новинарства и објективног информисања. Да смо успјели доказују рејтинг РТЦГ и рекордна гледаност и слушаност”, оцјењује Шундић.

Изразио је захвалност према својим сарадницима, гледаоцима и слушаоцима РТЦГ.

“Данас се захваљујем кругу људи који је помогао да, у рекордном року, технички модернизујемо РТЦГ, тиму који је креирао и обликовао програме на два радијска, четири телевизијска програма и на Порталу, али и свима који су допринијели да наше вријеме буде забиљежено као једно од најуспјешнијих и најтежих у историји ове Куће. Посебно се захваљујем нашим гледаоцима, слушаоцима и читаоцима, који су нам, за све ово вријеме, били највећа подршка и путоказ да стварамо програм, једино пред њима одговорни”, закључује Шундић.