РТЦГ: Неки радници на боловању и деценију

Преминуо колумниста “Дана” Драган Мраовић
21/03/2022
Српски језик има средишње место у очувању културе и идентитета Срба у региону и дијаспори
22/03/2022
Преминуо колумниста “Дана” Драган Мраовић
21/03/2022
Српски језик има средишње место у очувању културе и идентитета Срба у региону и дијаспори
22/03/2022

Директор Радио Телевизије Црне Горе (РТЦГ) Борис Раонић саопштио је да је у Јавном сервису било примјера боловања дужих од деценију.

“Годинама се прича о лажним боловањима, а још увијек ништа није урађено. Државу годишње трошкови рефундације укупних боловања коштају преко шест милиона, послодавце такође значајно, а солидарне раднике који преузимају њихове обавезе кошта много више енергије за исти новац. У РТЦГ-у је било примјера боловања дужих од деценију, оних током љетње сезоне за које вријеме се ради на приморју, па до оних од мјесец дана (колико даје изабрани доктор) повезаних са пар дана одмора”, написао је он у објави на Фацебоок-у.

Намјера да се томе стане на крај је, како каже, немогућа без покретања одговорности како кривичне, тако и моралне, самих љекара који свјесно дају оваква боловања.

“Са неким од тих љекара сам морао и лично да разговарам, али је и даље велики број њих, и то звучних имена из медицинске струке, који без икаквог осјећаја стида или страха и даље потписују ова “боловања”. У наредном периоду ћемо са здравственим (ДЗ, КБЦ, ФЗ, МЗ), а надам се правосудним властима, иницирати одговор на ове злоупотребе”, закључио је Раонић.