РТЦГ отворена за креативце: Нуде 50 радних мјеста

У Београду: Преминуо новинар Милан Анђић
21/10/2021
Главни уредник немачког Билда смјењен после навода о злоупотреби положаја
22/10/2021
У Београду: Преминуо новинар Милан Анђић
21/10/2021
Главни уредник немачког Билда смјењен после навода о злоупотреби положаја
22/10/2021

Кроз програм стручног оспособљавања високошколаца црногорски послодавци понудили су 12.560 радних мјеста, од чега 4.227 у јавном сектору и 8.333 у приватном, казала је за ТВЦГ Бојана Шћепановић из Управе за кадрове. Радио Телевизија Црне Горе кроз овај програм огласила је 50 радних мјеста. Наша кућа позива младе и креативне људе, да се пријаве и буду дио нашег тима.

Пријављивање за будуће кориснике Програма, електронским путем, преко портала еУправе, трајаће до 20. новембра 2021. године, до 15 сати. Подсјећамо да право на стручно оспособљавање имају лица са стеченим високим образовањем која немају радно искуство у одређеном нивоу образовања и на евиденцији су Завода за запошљавање.

Шћепановић је за ТВЦГ казала да су послодавци највише тражили правнике, економисте, као и свршене студенте из области телекомуникација и електронике.

Она је навела да је ово 10. генерација стручног оспособљавања, те да су ранија искуства показала да је велики број њих и након истека програма остао да ради код изабраних послодаваца.

“Због тога ми сматрамо да је овај програм веома успјешан. Добар примјер имамо у банкама гдје 10% укупно запослених чине управо они људи који су у банку дошли преко овог програма”, навела је Шћепановић.

Високошколци у РТЦГ имаће прилику да раде са стручњацима

Немања Живаљевић, шеф информативног Деска у ТВЦГ каже да Јавни сервис нуди високошколцима да раде посао за који су се и образовали.

“Сви они који дођу у нашу кућу имаће прилику да раде са стручњацима у секторима у које ће бити распоређени. Тако да ће од искусних људи да науче све оно што је требало негдје да науче и на факултетима, а морају то спровести и у пракси”, казао је Живаљевић.

Он је навео да је Јавни сервис тражи 50 високошколаца, док је то претходних година било од пет до 15.

“Тако да вјерујем да ће од јануара када крене тај програм оспособљавања наша кућа бити још пунија”, навео је Живаљевић и поручио да су врата РТЦГ отворена за све младе и креативне људе.

“Вјерујем да ће наћи мјесто овдје и након програма оспособљавања. На крају све зависи од њих, од нас ће имати пуну подршку, а на њима је да покажу иницијативу и креативност. Вјерујем да ће то бити добитна комбинација и за нас и за њих”, закључио је Живаљевић.

Стручно оспособљавање корисника траје девет мјесеци и признаје се као радно искуство у трајању од 12 мјесеци и као услов за полагање одговарајућег стручног испита са стеченим високим образовањем.