РТЦГ: Радимо као сат!

Министарство културе и медија Црне Горе подржало медије са 312 хиљада евра
20/06/2022
Перовић и Ивановић од државе добили четвртину од укупно 160.000 евра помоћи свим медијима
22/06/2022
Министарство културе и медија Црне Горе подржало медије са 312 хиљада евра
20/06/2022
Перовић и Ивановић од државе добили четвртину од укупно 160.000 евра помоћи свим медијима
22/06/2022

Генерални директор Радио-телевизије Црне Горе Борис Раонић истакао је у емисији “Пресс плус са Рајком Раичевић” на Адриа телевизији, да је Јавни сервис направио низ позитивних искорака, иако може још боље, док Горан Ђуровић и Вук Мараш сматрају да функционисање РТЦГ карактерише низ неправилности, те да су још далеко од правог Јавног сервиса.

“Проблема збиља много. Ми имамо прво можда организационе проблеме, односно комплетно је подијељена организациона структура у оквиру Јавног сервиса и ту је уређен један нови начин рада, два медија који закон препознаје и трећи онлине. Имамо лошу радну културу као један од кључних изазова у Јавном сервису. Имамо велики број људи који обављају минимум послова и чак велики број људи који избјегавају било какве радне обавезе. Даље продукција наша није била довољна, даље квалитет није био на завидном нивоу. Ми смо највисе поносни јер смо повећали продукцију за 50 одсто у односу на 2019. годину”, навео је он.

Директор Медијске асоцијације Југоисточне Европе Вук Мараш казао је да када се погледа онако површински то изгледа боље.

“У смислу оно што је најгоре било у вријеме ДПС-а они су сматрали да РТЦГ једино ваља ако су тамо само њихови кадрови. И сви други који су позивани у емисије су били малтене на нивоу инцидента јер је њима требало партијско гласило”, сматра он.

Извршни директор Медиа Центра Горан Ђуровић рекао је да су макар у једном случају рекли да је бар неких 150.000 било потпуно незаконито подијељених варијабила за запослене, додајући да има правилник везан за ту област.

Након те изјаве, реаговао је Раонић.

“Нећете господину Ђуровићу наћи кршење мог дјеловања.. Господине Ђуровићу, то ће утврдити судови. То је један суд већ утврдио, то је утврдила агенција, то је утврдила инспекција рада… Ја Вам дозвољавам да ме прекинете само молим Вас”, навео је директор РТЦГ-а.

Ђуровић је потом добио ријеч.

“Раонић користи своје прилике и позиције, али гори су они који то дозвољавају, а то су политичке партије. И то је суштина црногорског проблема, дакле то ће проћи некад у неком моменту”, навео је он.