РТЦГ: Савјет опет бира Раонића?

Виши суд: Борис Раонић незаконито изабран за директора РТЦГ-а
30/05/2023
Бојан Баћа поднио оставку у Савјету РТЦГ
01/06/2023
Виши суд: Борис Раонић незаконито изабран за директора РТЦГ-а
30/05/2023
Бојан Баћа поднио оставку у Савјету РТЦГ
01/06/2023

Савјет РТЦГ ће на сјутрашњој сједници поново донијети одлуку о именовању директора РТЦГ, а најављено је да се међу кандидатима мозе наћи и Борис Раонић, казала је Побједи чланица Савјета РТЦГ Маријана Цамовић Величковић.

Друштво

РТЦГ: Савјет ће донијети одлуку о именовању генералног директора
18:10

Друштво

Суд: Савјет РТЦГ хитно да изабере директора умјесто Раонића, РТЦГ: Савјет ће донијети одлуку
16:29 ➔ 17:44

Виши суд је пресудио да је он незаконито изабран за генералног директора РТЦГ, јер је у вријеме расписивања конкурса и именовања био у конфликту интереса и зато је поништио одлуку о именовању.

Цамовић је истакла да су против такве одлуке били само она и још један члан Савјета, који су упозорили на незаконитост и нелогичност таквог поступања.

У првостепеној одлуци Основог суда, пише да је одлука о избору директора не садржи правно ваљано образложење ,,с обзиром да нијесу наведени услови који су разматрани приликом оцјене пријава кандидата на јавни конкурс, нити су наведени разлози због којих су пријаве три кандидата одбачене, односно зашто они нијесу испунили услове за именовање на мјесто генералног директора“.

Цамовић Величковић је казала да се на консултативној сједници потенцирао управо тај дио пресуде, те да ће Савјет сјутра написати образложење због чега је донијета одлука о именовању Раонића.

Такође, како је истакла, предлог је био и да Раонића убаце у поновни избор међу „преостале“ кандидате.

“Правна посљедица поништаја одлуке о именовању је поновни избор између пријављених кандидата или поништај конкурса, у ком поступку тужени има прилику да поново разматра преостале пријаве и да одлучи у складу са законом” пише у пресуди Вишег суда.

Овај дио пресуде ће, правним акробацијама, Савјет искористити да Бориса Раонића поново изабере за генералног директора.

Гласање за избор је тајно, а сјутра ће се видјети како ће чланови савјета одлучити.