Руководство УНС-а: Подржали рад медија на румунском језику!

Душан Петричић: Власт се плаши свакога ко је непоткупљив
09/10/2021
“Медиа центар” организује: Састанци о програмима РТЦГ-а
12/10/2021
Душан Петричић: Власт се плаши свакога ко је непоткупљив
09/10/2021
“Медиа центар” организује: Састанци о програмима РТЦГ-а
12/10/2021

Председник Удружења новинара Србије (УНС) Живојин Ракочевић и генерални секретар УНС-а Нино Брајовић посетили су редакцију НИУ „Либертатеа“ у Панчеву.

Овом приликом разговарали су са директорком НИУ „Либертатеа“, Маријаном Стратулат и замеником директора и одговорним уредником недељника “Либертатеа”, Валентином Миком и новинарком Санелом Крајњан.

Тема разговора била је функционисање медија на румунском језику.

Директорка НИУ „Либертатеа“ гостима је представила издања НИУ „Либертатеа“ и упознала их са најважнијим резултатима оствареним од почетка њеног мандата, истичући као најзначајније запошљавање младих новинара. На састанку је било речи о могућностима сарадње и осваремењавању медија на румунском језику.

Председник УНС-а Живојин Ракочевић домаћинима уручио је „Хронику Удружења новинара Србије 1941 – 2006“, а на поклон је добио комплет књига на српском језику у издању наше издавачке куће.

Председник Удружења новинара Србије рекао је да медијски простор који покрива НИУ “Либертатеа” чини више циљних група, од деце до старијих људи и да то ради вредан тим.

„То није лак посао и то вас чини јединственим“, истакао је Ракочевић и додао да је важно показати посебну осетљивост према људима који имају мисију и чувају нешто важно.

У случају НИУ „Либертатее“ то су ваше вредности, односно очување језика и културе“.

Извор: УНС