Саопштење УНЦГ: Влада да прекине финансирање РТЦГ!

Друштво новинара Косова и Метохије: Захвалница Јан Братуу
02/01/2021
Наводно пријетио посланици у Србији: Ухапшен новинар Томислав Ловрековић!
06/01/2021
Друштво новинара Косова и Метохије: Захвалница Јан Братуу
02/01/2021
Наводно пријетио посланици у Србији: Ухапшен новинар Томислав Ловрековић!
06/01/2021

Удружење новинара Црне Горе позива министра финасија Милојка Спаића да обустави привремено финасирање РТВ ЦГ у времену док се не усвоју буџет за 2021.годину. Предлажемо да се новац полаже на посебан рачун и да буде на располагању новом руководству, јер садашње није достојно својим радом да троши новац свих пореских обвезника у Црној Гори.

РТВ ЦГ се од спетембра претворио у приватни сервис једна партије и једног човјека, који је уједно и креатор уређивачке политике против нове Владе Црне Горе и нове парламентарне већине у Скупштини Црне Горе.

Јавни сервис је и у функцији пузајућег државног удара који има за циљ стварања још већег јаза и родубљивања сукоба у поларизованој Црној Гори. У Јавном сервису од септембра нема отпора професионалних новинара садашњој уређивачкој политици и залагање за објективно информисања јавности. Сматрамо да запослени у РТВЦГ су на истом фону као и уређивачки тим, који је ругло не само у Црној Гори, него и међународна срамота Црне Горе у области медија. И њима треба да буде јасно, уколико наставе са подршком уређивачке политике садашњег руководства, да
изворе финасирања треба да потраже на мјесту одакле им долазе инструкције за овакву уређивачку политику,а не од грађана Црне Горе и Буџета за 2021. 

Садашње руководство РТЦГ за новац за плате, варијабиле и топле оброке и превоз обрате лично Милу Ђукановићу и његовим тајкунима, а за производњу програма им средства и не требају , јер од марта ништа не раде многе радакције, а уредно примају плате и све бенефицје које их следују када су радили програм.

Удружење новинара Црне Горе користи прилику да свим новинарима Црне Горе први честитају вриједан јубилеј – 150. година новинарства у Црној Гори, као и 75 година Удружења новинара Црне Горе. 

За УНЦГ

Тихомир Бурзановић, предсједник

Иван Милошевић, генерални секретар