Сарадња: Директор РТЦГ-а разговарао са руководством РТ Војводине

Вече Ранка Павићевића: Четири деценије у новинарству
12/02/2023
Новинари на професионалном ходочашћу: Чувајмо Димитрија Давидовића од заборава
16/02/2023
Вече Ранка Павићевића: Четири деценије у новинарству
12/02/2023
Новинари на професионалном ходочашћу: Чувајмо Димитрија Давидовића од заборава
16/02/2023

Генерални директор Радио-телевизије Црне Горе Борис Раонић и в. д. генералног директора покрајинског јавног сервиса Јожеф Клем разговарали су о могућностима и видовима сарадње. Сложили су се у томе да заједнички рад на међународном нивоу има велики потенцијал, чији би развој довео до још садржајнијег и богатијег програма оба јавна медијска сервиса.

„Сарадња се може заснивати на више поља, од размена програмских садржаја, преко размена искустава, јер су у питању специфичне мултикултуралне средине, што нас разликује од других јавних сервиса. Надам се да ћемо, у будућности, унапредити сарадњу на обострано задовољство“, изјавио је генерални директор Радио-телевизије Црне Горе Борис Раонић.

Да је Радио-телевизије Војводине отворена за различите видове сарадње са другим јавним медијским сервисима, говори и податак да РТВ има дугогодишњу сарадњу са медијским кућама из Мађарске, Словачке, Румуније, затим Републике Српске, Хрватске, Турске и других земаља, а која се, поред размене емисија, кадрова, концерата и филмова огледа и у стручним обукама запослених и заједничком учешћу на фестивалима и међународним такмичењима, попут Тактонса.

Састанку су присуствовали и координаторка у кабинету генералног директора Радио-телевизије Војводине Јелена Радаковић и в. д. главног и одговорног уредника РТВ-а Ненад Ћаћић.

Генерални директор Радио-телевизије Црне Горе Борис Раонић је, након састанка, обишао деск, радијске студије и модерни телевизијски студио у новој згради Радио-телевизије Војводине.