Сарадња УНЦГ и „Гласа Холмије“

Удружење новинара Републике Српске бира ново руководство
23/11/2022
Удружење новинара Српске: Данијел Симић предсједник!
24/11/2022
Удружење новинара Републике Српске бира ново руководство
23/11/2022
Удружење новинара Српске: Данијел Симић предсједник!
24/11/2022
Горан Киковић, главни уредник „Гласа Холмије“ и предсједник Српског историјског културног друштва „Никола Васојевић“, уручио је „Велику повељу Холмије“ Тихомиру Бурзановићу,предсједнику Удружења новинара Црне Горе и Ивану Милошевићу, скретару УНЦГ. Повеље се додјељују за доприно у борби за очување српског идентитета, Српске православне цркве , српског језика и ћириличног писма у Црној Гори. „Глас Холмије“ ових дана је обиљежио 10 година редовног излажења пто је и био повод за сусрет Киковића са представницима УНЦГ. 

Опис није доступан.

УНЦГ и Горан Киковић и даље ће сарађивати како би се очувала српска ријеч у Црној Гори, а договорено је да се поводом вриједног јубилеја одржи и представљање „Гласа Холмије“ у Подгорици.

Киковић и представници УНЦГ су закључили да је ревија попут „Гласа Холмије“ вриједно свједочанство Србима у Црној Гори и да су на њеним страницама забиљежени вриједни историјски и остали подаци о Србима који су током вјекова градили Црну Гору. 

Бурзановић и Милошевић су поклонили примерке својих књига Киковићу које ће убудуће бити сатавни дио библиотеке Дома ученика и студената у Берана, чији је директор Горан Киковић. Он је посљедњих мјесеци организовао више сусрета са значајним појединцима и организацијама у Црној Гори, како би библиотека била богатија и како би сабрала значајне наслове из наше српске историје, културе, духа и писмености.

Опис није доступан.

Опис није доступан.