Састанак представника УНЦГ и Савеза новинара Русије: Ускоро споразум о сарадњи

Уручене награде УНЦГ: Споменица Савезу новинара Русије
23/01/2023
УНЦГ за “Спутњик”: Вријеме новинарског пропадања!
27/01/2023
Уручене награде УНЦГ: Споменица Савезу новинара Русије
23/01/2023
УНЦГ за “Спутњик”: Вријеме новинарског пропадања!
27/01/2023

Представници Удружења новинара Црне Горе и Савеза новинара Русије данас су договорили да ускоро потпишу споразум о сарадњи. Владимир Соловјев, предсједник Савеза новинара Русије  са сарадницима, разговарао је са Тихомиром – Тихом Бурзановиће, предсједником УНЦГ, и Иваном Милошевићем, секретаром, а састанку је присуствовао и Игор Дамјановић, члан УНЦГ надлежан за међународну сарафњу и ратни извјештач из Украјине. 

У срдачном и братском разговору Бурзановић и Милошевић су упознали Соловојева са радом УНЦГ, свакодневним невољама и жељом да се у медијском рату који се ових дана води против Русије у Црној Гори прикаже и страна Русије и објективно обавијесте грађани о сукобу у тој земљи.

Наше Удружење је у односу на Савез новинара Русије, малено, али довољно да дигне глас у Црној Гори против медијске блокаде и непримјереног медијског рата који се са Запада прелио и у домаће медије. Несхватљиво је да се домаћи медији и добар дио новинара куне у етику и објективно извјештавање, а поседњих годину дана избјегавају да обављују вијести руских медија и проглашавају их непријатељским. УНЦГ ће се у складу са својим могућностима и утицајем томе супроставити, а један од начина је и додјела овогодишњих награда. Један дио награђених долази из Русије, а то је био наш одговор на антируску медијску кампању у нашој земљи, истакли су Бурзановићи Милошевић.

Владимир Соловјев се захвалио на ријечима подршке и представио рад Савеза новинара Русије. Ради се о моћном савезу моји ојупља око 80.000 новинара и у сваком граду СНР има своје огранке. Соловјев је истакао да СНР финансира држава и да дио средстава одвајају за своје најстарије чланове.

Пуно нам значи подршка УНЦГ и са задовољством смо прихватили да будемо ваши гости на годишњој скупштони. Савез новинара Русије има одличну сарадњу и споразум са колегама из Бјелорусије, а надам се да ће се такав споразум врло брзо потписати и са УНЦГ. Споразум ће бити у обостраном интересу и надам се да ће нам се у будућности придружити и остали, поручио је Соловјев.