Сестра Душка Јовановића: Бивши режим Ђукановића и Марковића није имао намјеру ни вољу да расвијетли убиство мог брата!

Пунољетство убиства Душка Јовановића црна мрља државе
26/05/2022
Удружење новинара Црне Горе: И када не буде одговора постављаћемо питање: Ко је убио Душка Јовановића?
27/05/2022
Пунољетство убиства Душка Јовановића црна мрља државе
26/05/2022
Удружење новинара Црне Горе: И када не буде одговора постављаћемо питање: Ко је убио Душка Јовановића?
27/05/2022

Сестра убијеног Јовановића, Данијела Павићевић рекла је јуче “Вијестима” да је сасвим јасно да бивши режим Мила Ђукановића и Душка Марковића није имао намјеру, ни политичку вољу да надлежни органи, који су били под њиховом контролом, расвијетле то убиство.

”То нисмо ни очекивали од њих јер су били агилни да у што већој мјери релативизују истрагу, чега смо били свједоци кроз изјаве које су саопштавали сходно датим околностима и како им је кад одговарало”, казала је она.

Подсјетила је, како тврди, на дезавуисање јавности од стране Ђукановића: “И приче о Коштуници, као и изјаве Марковића – како је знао, па упозоравао некога”…

”Смјеном власти 2020. године, тадашња Влада је исказала политичку спремност да се сазна пуна истина, што су и претходни премијер Здравко Кривокапић и садашњи премијер Дритан Абазовић јасно и недвосмислено поручили”.

Она је рекла да је породица са в.д. ВДТ-а остварила одређене контакте: “И кораке за које очекујем и желим да вјерујем да ће дати веома јасне резултате”.

”Ми смо раније контактирали и са (Ивицом) Станковићем, (Миливојем) Катнићем, али сами однос нове тужитељке (Маја Јовановић) према злочину нам сада улива оптимизам. Сада након разговора са в.д. ВДТ имам утисак да она хоће да се злочин ријеши. Већ су јасне и видљиве промјене у тужилаштву и ја у том контексту хоћу да вјерујем и ово – да су они спремни да ријеше злочин”, рекла је Павићевић.

Осврнула се и на гостовање бившег шефа подгоричке полиције Милана Вујановића на ТВ Вијести, поручивши му да све доказе и сумње, без размишљања, понуди тужилаштву.

”Ако ће то довести до расвјетљавања злочина. А он најбоље зна колику тежину имају ти докази и да ли би то могло да допринесе откривању извршилаца злочина. Не стоји да је полиција била професионална, као што је он изјавио. Знамо ми како је била професионална и како су појединци уништавали све што је можда било корисно и одлучујуће за истрагу и то како је изостала блокада града оне вечери у кључним сатима, па како се потраживало једно возило до пред зору, па послије друго. А то је онда вјероватно и разлог одређених напредовања у полицији. Пребацивање одговорности једних на друге нама ништа не значи”, казала је Павићевић.