Срзентић-Раонић: РТЦГ да прати трендове?!

Сазнања: Весна Меденица ометала истрагу о убиству душка Јовановића!
01/09/2021
Брошуре: Психолошка помоћ новинарима!
01/09/2021
Сазнања: Весна Меденица ометала истрагу о убиству душка Јовановића!
01/09/2021
Брошуре: Психолошка помоћ новинарима!
01/09/2021

Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија (МЈУДДМ) препознаје улогу и важност Јавног сервиса у свеукупном друштвеном развоју и остаје посвећен партнер у циљу што ефикаснијег спровођења процеса који су у најбољем интересу грађана, саопштила је министарка Тамара Срзентић, на састанку са генералним директором Радио и Телевизије Црне Горе (РТЦГ) Борисом Раонићем.

Како су саопштили из МЈУДДМ, Срзентић је честитала Раонићу ступање на функцију генералног директора и пожељела му успјешан рад.

Она је казала да Министарство препознаје улогу и важност Јавног сервиса у свеукупном друштвеном развоју и амбијенту и да остаје отворен и посвећен партнер да “сва наша искуства у погледу успостављања нове организације и организационе културе подијелимо са менаџментом РТЦГ-а”.

“Свака реформа доноси организационе промјена и доноси новине за запослене и организацију, а Министарство као ресор који хоризонтално координира процес реформе јавне управе, може да понуди платформе, алате и технике како да се ти процеси што ефикасније спроведу, а у најбољем интересу грађана којима служимо”, истакла је Срзентић.

Раонић: Јавни сервис 21. вијека мора да прати трендове

Раонић је оцијенио да РТЦГ у наредном периоду очекују организационе промјене које су већ почеле, прије свега, у дијелу унапређења информативног програма, оптимизација процеса, модернизације и осавремењавање процеса рада.

Он је казао да постоји простор за сарадњу и размјену искустава у области дигитализације пословних процеса, имајући у виду надлежности Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија.

Јавни сервис 21. вијека мора да прати трендове не само кад је у питању производња програма, већ и нова организациона култура и томе смо у потпуности посвећени.

Он је упознао министарку да су отпочеле активности на оптимизацији броја радних мјеста, као и бољем управљању људским ресурсима и оснаживању запослених који могу да својим ескпертизама и лидерством допринесу промјенама које слиједе.

Срзентић и Раонић су разговарали о значају медијске писмености у контексту актуелног друштвеног амбијента, те оцијенили да је ово тема која треба да буде посебан сегмент Медијске стратегије која је у припреми, али и да је неопходно у наредном периоду интензивирати комуникационе активности према грађанима.срзентић, раонић,

На састанку је, како наводе, било ријечи и о предстојећој медијској реформи, у оквиру које су предвиђене измене и допуне Закона о националном јавном емитеру РТЦГ.