Тамара Срзентић: Новинари да буду службена лица, осуђујем напад на Есада Кочана!

Влада припремила: За штампане медије 120.000, за портале 30.000 евра
27/03/2021
У четвртак: Почиње вакцинација новинара
30/03/2021
Влада припремила: За штампане медије 120.000, за портале 30.000 евра
27/03/2021
У четвртак: Почиње вакцинација новинара
30/03/2021

Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија осуђује јучерашњи напад на главног и одговорног уредника „Монитора“, Есада Кочана, и позива надлежне органе да у најкраћем року утврде све околности овог напада и казне починиоца.

-Изражавамо жаљење поводом овог и свих недавних напада на представнике медија и осуђујемо сваки чин насиља у овој и свакој сфери нашег друштва, наводи се у саопштењу Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија.

Подсјећају да је министарка Тамара Срзентић покренула међуресорске консултације у Влади Црне Горе, на иницијативу Медијске асоцијације Југоисточне Европе, о додјели статуса службеног лица новинаркама и новинарима у Црној Гори.

-Новинарке и новинари треба да буду заштићени да свој посао могу да раде потпуно слободно и несметано у амбијенту у којем ће се афирмисати пуна слобода изражавања и професионално новинарство, истичу из тог владиног ресора.

Позивају све медије, медијске асоцијације и организације цивилног друштва, да им се, кроз Континуирани дијалог са медијима, који су покренули предсједник Владе и министарка Тамара Срзентић, придруже у рјешавању ових проблема, као и свих других питања која оптерећују рад медијске заједнице и доприносе унапређењу услова за рад медија, те њихове безбједности и сигурности.