Тамара Срзентић: Размотрићемо приговоре на расподјелу новца медијима!

Наши чланови, Драгана Мијушковић: 9. мај – Дан Европе или Дан побједе над фашизмом?
09/05/2021
Министарство за медије: Напади на новинаре без адекватног епилога
12/05/2021
Наши чланови, Драгана Мијушковић: 9. мај – Дан Европе или Дан побједе над фашизмом?
09/05/2021
Министарство за медије: Напади на новинаре без адекватног епилога
12/05/2021

Министар јавне управе, дигиталног друштва и медија, Тамара Срзентић, наложила је да конкурсна комисија у најскоријем року засиједа и размотри све пристигле приговоре поводом резултата Конкурса за додјелу буџетских средстава за креирање информативних и едукативних садржаја у дневним штампаним медијима и на интернетским публикацијама у вези са процесом вакцинације против коронавируса и епидемиолошким мјерама, саопштено је из Министарства.

Транспарентност, отвореност и указивање на побољшавање процеса је једини начин да осигурамо да, не само овај, већ и сви будући конкурси буду спроведени у складу са вриједностима нашег Министарства, а на задовољство свих укључених страна. Овим путем изражавамо захвалност свим медијима који су нам доставили своје приједлоге пројеката, а посебно онима који су својим коментарима указали како да унаприједимо овај процес, наводе из Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија.

Подсјетили су да средства за расподјелу предвиђена Конкурсом износе 120.000 евра за штампане медије и 30.000 евра за интернетске публикације, те да су се на Конкурс пријавили четири штампана медија и двадесет пет интернетских публикација.

Конкурс је, истичу, реализован са циљем препозавања важности медија и медијског плурализма у актуелној ситуацији, као и њихове улоге у подизању свијести јавности о значају процеса вакцинације против коронавируса и поштовања актуелних епидемиолошких мјера.

Користимо прилику и да подсјетимо да, поред Конкурса, Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија ради на успостављању Фонда за подстицање плурализма и разноврсности медија, којим ће се од 0.09% од текућег буџета, између осталог, издвајати за медије што ће бити снажан подстрек за унапређење медијске сцене у Црној Гори, закључују у саопштењу.