ТВ Вијести: Филип Кнежевић пуцао на Оливеру Лакић?

Трагична статистика: Лани убијена 62 новинара
06/11/2021
Предлог: За нападе и убиство новинара максималне казне
09/11/2021
Трагична статистика: Лани убијена 62 новинара
06/11/2021
Предлог: За нападе и убиство новинара максималне казне
09/11/2021

Специјално тужилаштво успјело да прикупи доказе о томе ко је организовао, а ко пуцао у новинарку Оливеру Лакић, сазнаје Телевизија Вијести. Према незваничним али поузданим информацијама из ових извора, Специјално тужилаштво наредних дана подићи ће оптужницу, у којој ће Филип Кнежевић бити означен као особа која је 8.маја 2018.године пуцала у Лакић.

Поред Кнежевића, на списку оптужених наводно ће се наћи још: Горан Ракочевић, Лука Булатовић, Филип Бешовић и Веско Бубања .

Као починилац овог злочина,првобитно је био означен Филип Бешовић.

“Осумњичени и организатор ове криминалне групе Ф.Б. са појединим члановима своје групе, дана 08.05.2018. године пратио оштећену Оливеру Лакић од тренутка када је изашла из редакције дневних новина Вијести, до њеног стана који се налази у Булевару Светог Петра Цетињског, којом приликом је сачекао да изађе из возила и крене према улазу зграде, како би јој пришао и на подмукао начин из пиштоља непознате марке нанио тешку тјелесну повреду у предјелу десне ноге”, казао је тада Милован Павићевић, руководилац Центра безбједности Подгорица.

Представници полиције и тужилаштва прије више од двије године увјеравали су и да је Бешовићева група одговорна за убиство Миодрага Крушчића .

Бешовић је у отвореном писму истовремено негирао да има било какве везе са рањавањем Оливере Лакић.

Јавност је скоро годину касније сазнала да криминална група није планирала да се заустави само на рањавању новинарке, већ је планирала њену ликвидацију.

“Њихов мотив је је, према доказима тужилаштва, спрјечавање новинарке да истражује криминалне организације на територији Црне Горе и њихове везе са криминалним групама из региона” наводи се у изјави Саша Чађеновића, специјални тужиоца од 25.децембар.2020.године.

У разрјесењу овог случаја наводно је пресудно помогао исказ свједока сарадника Бајрама Писте, који је тужиоцима испричао да су му осумњучени за убиство новинарке, нудили 200.000 еура, јер је “видјела неку свеску”.

Према том исказу Веско Бубања у затвору је Писти испричао како је Оливера Лакић “видјела нешто што није требала” због чега је почео да је прати куда се креће, фотографише, и све шаље, такође осумњиченом, Филипу Кнежевићу.

Веско Бубања је, поред тога, свједоку сараднику… казао да је Филип Бешовић био шофер, да су пратили Оливеру Лакић и да је јавио Филипу Кнежевићу, вријеме и моменат када се указала прилика да је сама и да може несметано да јој се приђе… Након чега је Филип Кнежевић пришао отпозади Оливери Лакић и пуцао јој у ногу.

Бубања је, наводно, у разговору свједоку сараднику Писти, рекао и да је Кнежевић том приликом пуцао из пиштоља који не избацује чауре напоље.