Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ, за “Градску ТВ”: Влада без амбасада не зна шта да ради!

“Медиа центар”: Избор директора РТЦГ незаконит!
17/11/2021
У организацији РТЦГ-а: Вијек и по црногорског новинарства!
20/11/2021
“Медиа центар”: Избор директора РТЦГ незаконит!
17/11/2021
У организацији РТЦГ-а: Вијек и по црногорског новинарства!
20/11/2021

Утицај страних сила на државе Западног Балкана је неупитан. У Црној Гори је, од почетка мандата актуелне Владе, додатно изражен и очигледан, што је забрињавајуће, оцијењено је у емисији “У сред сриједе” Градске ТВ.

Предсједник удружења новинара Црне Горе Тихомир Бурзановић сматра да држава, никада као данас, није била под утицајем страних сила и њихових амбасада.

-То је застрашујуће и забрињава све људе и интелектуалце у Црној Гори. Невјероватно је да смо на изборима одабрали људе које желимо да видимо на власти, а да дођу други којима требају савјети неког страног амбасадора како да организује живот у Црној Гори. То није добро и то понижава Црну Гору, истакао је Бурзановић.

Као примјер наводи мијешање САД и недавну посјету америчког изасланика Габријела Ескобара, који је, према његовим ријечима, толико страха задао у региону, док је са друге стане поједине “осоколио”.

Одговор државних институција није добар, оцјењује Бурзановић, наводећи да се ради о апсурду када се странка која је, како тврди, сатанизована – Нова српска демократија и њени представници у парламенту боре за достојанство, равноправност и сувереност Црне Горе .

-Наше МВП, наши потпредсједник и предсједник Владе, немају никакав државотворни елемент.То је застиђе и катастрофа, оцијенио је Бурзановић.