Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ, упозорио: Нови послодавац новинара „Вијести“ – Влада!

Проглас Удружења новинара Србије поводом 3. маја, Светског дана слободе медија
03/05/2021
УНЦГ осудио притиске на ТВ А1: Демократе да ослободе јавни сервис, да не нападају локалне медије!
04/05/2021
Проглас Удружења новинара Србије поводом 3. маја, Светског дана слободе медија
03/05/2021
УНЦГ осудио притиске на ТВ А1: Демократе да ослободе јавни сервис, да не нападају локалне медије!
04/05/2021

Предсједник удружења новинара Црне Горе Тихомир Бурзановић, оптужио је актуелну власт и потпредсједника Владе Дритана Абазовића да је у првих стотину дана од њеног формирања у Влади запослио чак дванаест новинара и сарадника концерна „Вијести“. Бурзановић је казао да је свима запосленима заједничка некомпетентност за посао за који су ангажовани и припадност коалицији „Црно на бијело“.

Бурзановић каже да новинари „Вијести“ који су свој ангажман наставили у Влади Црне Горе  немају потребно знање за обављање послова на којима се налазе, додајући да актуелна власт новинаре држи у подређеном статусу како би на њих лакше утицала.

Огорчени смо јер је направљен дил између политичара и власника медија, који практично тргују новинарима: ви нама новац, ми вама медијски простор. Новинари ће и даље бити без уговора о дјелу, без икакве заштите и свако ће моћи да их нападне на улици, да их  вријеђа, чак да и им угрози живот, истиче Бурзановић за „Градски портал“.

Бурзановић сматра да су новинари и сарадници „Вијести“ незаслужено добили ангажман у Влади Црне Горе.

Узмимо Радмила Тадића, који је сада савјетник у МУП-у! Шта он зна о МУП-у, осим ако није био њихов сарадник док је радио у Вијестима, па су га сада повукли у Владу? Шта је то радила Мила Касалица или Ирена Радовић? Све су то  колумнисти Вијести, а  препорука за посао им је то што су или потјерани из ДПС-а или су склоњени због одређених чињења или то што су писали колумне за Вијести,  пита Бурзановић.

Радмило Тадић одбацује све оптужбе и најављује да ће задовољење затражити на суду.

Вијести сам напустио прије десет година. У каријери сам био новинар, одговорни уредник и главни уредник. О томе да сам сарадник полиције немам коментар, али ће Бурзановић то морати да доказује на суду, појаснио је он.

Тадић сматра да је Бурзановић да је новинарску асоцијацију  на чијем је челу прерворио у националистичку организацију.

Предсједник удружења новинара Тихомир Бурзановић казао је да су ангажманом новинара „Вијести“ у Влади Црне Горе  владине институције постале нетранспаренте и затвореније него што је то био случај раније.