Тихомир Бурзановић: Срби су државотворни, а не реметилачки фактор!

Мапет шоу на РТЦГ-у: Постојећи менаџмент шпијунира постојећи Савјет!
29/07/2021
“Медиа центар”: Савјет РТЦГ да промијени статут, па да бира директора
29/07/2021
Мапет шоу на РТЦГ-у: Постојећи менаџмент шпијунира постојећи Савјет!
29/07/2021
“Медиа центар”: Савјет РТЦГ да промијени статут, па да бира директора
29/07/2021
Пише: Тихомир Бурзановић, предсједник Удружења новинара Црне Горе

Након скоро годину дана нове власти намеће се закључак да су амбасадори страних држава, предсједник и премијер Црне Горе склопили неписани пакт у коме су Срби проглашени реметилачким фактором, а не оно што јесу – државотворни народ у Црној Гори!

И док се амбасадори понашају мимо писаних дипломатских правила и дубоко су упетљали прсте у вођење спољне и унутрашње политике Црне Горе, дотле предсједник додатно сипа „бибер по пилаву“ причом да су Срби реметилачки фактор у Црној Гори, да Црна Гора није српска држава, да је Србија и Русија наводна осовина зла против Црне Горе, а благо збуњени премијер не знајући шта га је задесило добијањем власти и моћи, једе сву ту папазјанију.

За ових годину дана се, без журбе, смјењују небитни кадрови прошле власти, а постављају незнавени играчи те исте власти, са једним бројем активиста НВО сектора, а Срби су и даље они који ремете идилу нове власти.

И умјесто да Срби који су освојили власт, смјенили комунизам након 75 година бруталне, перверзне и злочиначке владавине, ВЛАДАЈУ, они данас са трибина гледају, како амбасадори, предсједник и премијер играју шаховску партију кадровских постављења и политичких одлука и то све до једне усмјерене против Срба у Црној Гори.

Ових дана је на сцени и мирна предаја власти ДПС-а представницима НВО сектора уз благослов амбасадора, а не ријетко и уз препоруку истих, док Срби, у овом тренутку све посматрају беспомоћно, без реалне наде да могу добити дио колача власти. То се дешава готово у свим сферама од виталног значаја за Црну Гору и њене грађане.

Тако ових дана је актуелан избор генералног директора РТВ ЦГ, гдје кандидати долазе из НВО сектора, са са факултетским дипломама добијеним „брзом поштом“, које нико не провјерава. Запањујуће да иза једног кандидата стоји амбасада САД и Велике Британије, а иза другог кандидата са изгледним шансама стоји премијер Црне Горе, предсједник парлемента и Амбасада Њемачке. Они сви смјењују руководство које је поставио предсједник Црне Горе, које се и данас скоро годину од смјене власти изругује отворено Србима на свим нивоима.

А, гдје је ту професија, етика, морал, политички договор, струка, образовање, фер услови такмичења. Наравно, нема их.

Сви кандидати за генералног директора су не – Срби, да не кажемо коју тежу ријеч и сви су Црногорци, које интересује само Кота 14 (14 милиона евра сваке године које држава и порески обвезници дају за Јавни сервис).

Јавни сервис који је задњих 30 година сатанизовао Србе, а последњих 16 политички, етнички, вјерски масакрирао. Амбасадори све то посматрају без коментара, мада тако нешто не постоји у њиховим домовинама, па као наводно не могу да вјерују да се то дешава у једној чланици НАТО и кандидату за чланство у ЕУ.

Наиме два кандидата за Генералног директора РТВЦГ долазе из два крила НВО сектора и ту је борба ко ће од њих донијети своме сектору дио колача од 14 милиона евра кроз разне пројекте. Ма каква уређивачка политика, ма какав маркетинг, каква професионалност, знање , умјеће…

И умјесто да Србину припадне руководеће мјесто у Јавном сервису, то ће допасти једном од два јака Црногорца, а ви Срби гледајте и приклоните се јачем. Ометајте у Савјету ТВ игру једном или другом.

Порука амбасадора, предсједника, премијера је иста: Срби, неће бити на челу Јавног сервиса свих грађана Црне Горе и управљати њиховим парама, него будите реметилачки фактор у избору једног од два Црногорца из НВО сектора.

Срамно и срамна превара. У неким другим дјеловима Владе и министарствима стање је још горе, јер су у питању ДПС и НВО Министри, којима није довољно што су дошли као уљези у фотеља нове власти на челу са Србима, него се и брецају с времена на вријеме према тим истим државотворним Србима, а њихове политичке представнике у Скупштини Црне Горе безочно вријеђају и омаловажавају, а богами и перверзно прегласавају.

Има ли те критичне масе у побједничкој коалцији „За будућност Црне Горе“, након срамне премијерове преваре, политичког конвертитства и издаје идеје водиље и идеје побједнице, да стане и каже:

„Господо амбасадори, предсједниче, премијеру станите мало, Срби су државотворни, а не реметилачки фактор не само сада, него кроз читаву историју Црне Горе. Уосталом Црну Гору је створила њена Црква и Митрополита на Михољској Превлаци“.