Убијен амерички новинар, пронађен на улици код куће

На Космету приведена Весна Веизовић, уредник портала “Васељенска”: Албанцима сметало снимање српскога гробља
02/10/2023
Златни сертификат „Радио Телевизији Будва”
04/10/2023
На Космету приведена Весна Веизовић, уредник портала “Васељенска”: Албанцима сметало снимање српскога гробља
02/10/2023
Златни сертификат „Радио Телевизији Будва”
04/10/2023

Амерички новинар Џош Кругер убијен у својој кући у Филаделфији, у савезној држави Пенсилванији, саопштиле су данас локалне власти.

Полиција је новинара без свијести, са седам прострелних рана на грудима и стомаку, нашла на улици испред његове куће, након чега је превезен у болницу гдје је убрзо проглашен мртвим, преноси Глас Америке.

Из полиције су навели да засад нико није ухапшен и да још није познат мотив.

-На почетку смо истраге. Сагледаћемо све углове овог напада да бисмо истражили мотиве и како бисмо привели особу која је починила ово гнусно убиство – рекла је званичница полиције Џасмин Рајли за амерички портал.

Локална полиција вјерује да је неко ушао у кућу новинара, затим га упуцао, након чега је убица побјегао, а Кругер је највјероватније изашао напоље да тражи помоћ комшија.

Комитет за заштиту новинара је само у 2022. години забиљежио 67 убистава новинара, а у САД је документовано 17 случајева од 1992. године.

Од тих 17 случајева, Комитет је за 15 потврдио да имају везе са професијом новинара.

Прије него што се вратио новинарству 2021. године, Кругер је радио за градске власти Филаделфије око пет година, као директор за комуникације и портпарол градске Канцеларије за услуге бескућницима.

Награђиван је као слободан новинар, а радио је за листове “Филаделфија инквајерер”, “Филаделфија ситизен” и “ЛQБТW нејшн” гдје је писао о разним темама – од ЛГБТQ заједнице до градске и државне политике.

На Кругеровом сајту пише да је “познат по томе што је доживио искуства са бескућништвом, ХИВ, филаделфијском сивом економијом, траумама и сиромаштвом кроз своје текстове и коментаре”.

извор: ртвбн