Удружење новинара Републике Српске бира ново руководство

Анкета “Новинари и ментално здравље”
23/11/2022
Сарадња УНЦГ и „Гласа Холмије“
24/11/2022
Анкета “Новинари и ментално здравље”
23/11/2022
Сарадња УНЦГ и „Гласа Холмије“
24/11/2022

Скупштина Удружења новинара Републике Српске (УНРС), на којој ће бити представљени резултати досадашњег рада и изабрано руководство које ће удружење водити у наредном мандату, одржаће се сутра, 24. новембра, у 13 часова у Вијећници Банског Двора у Бањалуци.

Како наводе из УНРС, право гласа и учешћа на скупштини имају сви новинари уписани у регистар удружења, односно они који присуствовањем скупштини на тај дан приступе Удружењу.

– Позивамо све новинаре из Републике Српске, да присуствују Скупштини УНРС и узму учешћа у њеном раду, јер само повезаност, међусобно уважавање и подршка, могу поставити темељ за боље услове живота и рада новинара у Српској – наводи се у саопштењу УНРС.

Истичу да је обнова рада овог удружење била неопходна, због специфичних медијских и политичких услова, односно заштите и унапређења положаја новинара Републике Српске који у њима живе и раде.

– У најкраћем – сматрамо да ако постоји Република Српска, да мора постојати и Удружење новинара Републике Српске. УНРС је основано 1996. године, али је као и Република Српска прошло кроз тешка времена. Нажалост, неколико пута је прекидало свој рад, а посљедња реактивација рада УНРС, десила се 2019. године – додали су из овог удружења.