Удружење новинара Српске: Данијел Симић предсједник!

Сарадња УНЦГ и „Гласа Холмије“
24/11/2022
“Медиа центар” организовао округле столове о новим медијским законима
25/11/2022
Сарадња УНЦГ и „Гласа Холмије“
24/11/2022
“Медиа центар” организовао округле столове о новим медијским законима
25/11/2022

Удружење новинара Републике Српске наставиће непристрасан рад и борбу за што бољи положај новинара у друштву, изјавио је Данијел Симић који је данас изабран за предсједника овог удружења.

“Наставићемо међународну сарадњу, а у овом мандату поставићемо темеље за дуготрајан рад Удружења новинара Републике Српске. Изузетно је било важно што је прије четири године реактивиран рад Удружења новинара, јер новинари у Српској живе и раде у специфичним условима”, рекао је новинарима Симић.

Симића, који је до сада био вршилац дужности предсједника Удружења, изабрала је Скупштина Удружења новинара, Бранимир Ђуричић је реизабран за предсједника Скупштине Удружења новинара Српске, а Мира Костовић за потпредсједника Удружења.

Костовићева је нагласила да се приликом формирања органа Удружења водило рачуна о регионалној и редакцијској заступљености.

“У овом тренутку најважније нам је јединство, стога позивам све колеге да нам се прикључе како бисмо заједнички рјешавали проблеме са којима се суочавамо”, рекла је Костовићева.

Скупштина Удружења новинара усвојила је и програм рада у наредном четворогодишњем периоду и извјештај о досадашњем раду, те конституисала органе Удружења.

Право гласа и учешћа на Скупштини имали су сви новинари уписани у регистар удружења, односно они који су присуством Скупштини приступили Удружењу.

Удружење новинара Републике Српске основано је 1996. године, али је неколико пута прекидало рад. Посљедња реактивација рада Удружења новинара десила се 2019. године. /крај/бон/љљ/фото