Удружење новинара Црне Горе обиљежило крсну славу: Благовијести повод за повратак слободе штампе!

Почиње изградња зграде за запослене у РТЦГ
05/04/2023
Астрономија у РТЦГ: Раонићу плата 3500, Веску Дрљевићу са прилозима око 3000 евра
08/04/2023
Почиње изградња зграде за запослене у РТЦГ
05/04/2023
Астрономија у РТЦГ: Раонићу плата 3500, Веску Дрљевићу са прилозима око 3000 евра
08/04/2023

Удружење новинара Црне Горе прославило је данас крсну славу Благовијести. Славски милач пререзао је отац Драган Станишић, а на слави су били представници Удружења књижевника Црне Г0ре, Српског националног савјета и Српске куће. Отац Драган је честотао славу новинарима и нагласио да све вијести треба да буду у знаку данашњег празника, јер само тако вијести и јесу вијести и имају смисао. 

Предсједник Удружења новинара Тихомир Бурзановић је у пригодном обраћању истакао да Удружење слави велики празних хришћанства – Благовијести , када је арханђел Гаврило јавио благу вијест мајки божјој да ће родити сина Исуса Христа.

-Но, данас када славимо славу Удружења новинара, не можемо се похвалити ни добрим, ни благим вијестима о новинарству у Црној Гори , јер је у протеклих годину дана било 28 напада на новинаре и медије, што је превише за малу Црну Гору, истакао је Бурзановић.

Тихомир Бурзановић

Он је посебно нагласио да је посебно забрињавајуће што је данас на дјелу укронацистички државни тероризам над руским новинарима.

-Државни тероризам Украјне који је за непуну годину дана однио животе руских новинара Дарје Дугине у Москви и Владлена Татарског у Санкт Петерсбургу, на ужасан начин свједочи о трагичној судбини новинара и новинарске професије данас у Русији од стране укронациста, истакао је Бурзановић.

Удружење новинара Црне Горе данас прославља Благовијести и 152 године година новинарства у Црној Гори као и 77 година од оснивања Удружења. Данас Удружење новинара има близу 400 чланова, међу којима су најпознатија име новинарства Црне Горе и Србије.

У јануару ове године Удружење новинара Црне Горе је успоставио и братске односе са Савезом новинара Русије и њиховох предсједника Владимира Совјева, који је био гост у јануара ове године. Актуелни су добри односи и сарадња са братским Удружењем новинара Србије.

Са славе

И поред тешке материјалне ситуације због маћехинског односа државе надлежног министарства медија и Владе Удружење новинара успјева да одржи динамику свога рада и чини све на побољшању статуса чланова Удружења.