Удружење новинара Црне Горе: РТЦГ не смије више бити сервис ДПС-а, подржавамо и грчки сценарио!

Филип Радовић спортиста године по избору новинара
18/12/2020
Саопштење УНЦГ: Поздрављамо одбацивање пријава против Раичевића и Живковића!
21/12/2020
Филип Радовић спортиста године по избору новинара
18/12/2020
Саопштење УНЦГ: Поздрављамо одбацивање пријава против Раичевића и Живковића!
21/12/2020

Удружење новинара Црне Горе подржаће све одлуке Владе Црне Горе око сређивања стања у РТЦГ-у. Та кућа је већ годинама примјер антипрофесионалне медијске куће која је под директном контролом ДПС-а. Једина правила која запослени у тој кући не крше су правила сервилности бившој владајућој странци. УНЦГ чак нема ништа и против грчког сценарија у РТЦГ ( о чему је јуче говорио Дритан Абазовић, потпредсједник Владе), јер овакав РТЦГ само додатно распирује и продубљује ионако дубоке национане подјеле у Црној Гори.

Објављено је и шта РТЦГ намјерава да ради наредне године  уколико се јој то дозволи. Предвиђено је снимање читавог серијала антицрквених документараца, а не треба ни заборавити значајни програм о НОБ-у. По аршину садашњег руководства РТЦГ, ова кућа има намјеру да списка око 14 милиона евра за досљедну антисрпску причу и прогањање Срба, њиховог писма и традиције из Црне Горе. Уколико им се не стане на пут нема сумње да ће све то они одрадити.

Није лијепо предлагати драстичне методе за једну новинарску кућу, али РТЦГ одавно није новинарска кућа. Не знамо има ли ту иједног новинара који има намјеру да брани своју професију и као инсајдер упозори јавност на штету коју грађанима прави РТЦГ? Уколико их има они већином ћуте као да су у неком манастиру, а не у јавном сервису! 

Хвала Богу, има оних који не ћуте, а ти нијесу на државним јаслама у РТЦГ, а мислим да такви не би имали ништа против да се РТЦГ протресе од темеља до крова, ослободи партијских и комунистичких наслага и доведе у неке нормалне медијске воде. УНЦГ очекујуе да ових дана Здравко Кривокапић са министром за медије упозна јавност како и када мисли да јавни сервис врати грађаним, што је недавно и обећао.