УНС: Мораће да одговарају они који прете експлозивним направама новинарима и медијским кућама

У Оману: Почео конгрес Међународне федерације новинара, учествује УНС
31/05/2022
Основана Мрежа новинарки Црне Горе
03/06/2022
У Оману: Почео конгрес Међународне федерације новинара, учествује УНС
31/05/2022
Основана Мрежа новинарки Црне Горе
03/06/2022

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује узнемиравање и застрашивање новинара и медијских радника дојавом о постављању експлозива у згради у којој је седишта највећег броја редакција на једном месту у Београду и тражи од надлежних учине све што је у њихвој моћи како би пронашли ко шаље ове претње

Синоћ око 21 сат на адресу портала Косово-онлајн, стигао је имејл на украјинском језику којим је поручено: “У вашим просторијама постављена је експлозивна направа која ће експлодирати тачно у 22:15. часова. Слава Украјини“.

Припадници полиције брзо су стигли и евакуисали запослене. После повере просторија утврђено је да нема експлозивне направе, а запослени су се вратили на радна места.

У посолвној згради Адриа медиа групе у којој ради део новинара портала Косово онлајн налазе се редакције Курира, Курир телевизије, Монда, Еспреса, Националне географије, Она (Елле), Лепа и срећна, Сенса…

УНС наводи да после серије лажних дојава о постављању бомби у бројним институцијама у Србији, ово је прва претња упућена медијској кући.

УНС поручује свима који стоје иза ових претњи да ће се пре или касније сазнати ко стоји иза ових дојава и застрашује новинаре и медије, да ће бити откривени и да ће морати да одговарају за своје поступке.

Извор: УНС