УНЦГ за “Спутњик”: Договор старе већине

РТЦГ: Поклонили 1200 квадрата за вртић
09/09/2022
Амбасада Русије: “Монитор” шири русофобију!
10/09/2022
РТЦГ: Поклонили 1200 квадрата за вртић
09/09/2022
Амбасада Русије: “Монитор” шири русофобију!
10/09/2022
Секретар Удружења новинара Црне Горе Иван Милошевић оцјењује да се броје посљедњи дани за договор лидера странака побједница од 30. августа.
„Чули смо синоћ од Андрије Мандића да је викенд пресудан за договор и да ће договора бити. Сви који искрено желе да се поткрешу крила јастребовима ДПС-а надају се да Мандић не даје залудна обећања и да је свима који су побиједили прије двије године јасно да је задњи час да се Црна Гора врати на утабане стазе демократије, односно да се формира влада у складу са резултатима избора. Уколико се то не деси, Црна Гора улази у зону политичке нестабилности и то на дужи рок и Бог сами зна шта је све могуће и које ће комбинације бити у игри”, каже Милошевић за Спутњик.
Наш саговорник вјерује да на воденицу старе већине воду носи и јучерашњи састанак представника бившег режима и његових сателита са амбасадорима.
„Преседан (да се посланици јавно са амбасадорима договарају о политичким потезима) у политичком животу тобож једне суверене земље прошао је доста килаво за посланике бивше власти и двора Мила Ђукановића. Мислим да су и амбасадори схватили да је доста политичког играња са вољом црногорских бирача и да је вријеме да се та воља преведе у нову владу. Одговорност је на лидерима странака бивше већине и побједника августовских избора. Надам се да уколико се не договоре, да ће барем јасно рећи ко је за то крив, како би несрећни грађани ове земље знали ко их то гура у канџе ДПС-а, а мислили су да су их се ослободили прије двије године”, тврди Милошевић