УНЦГ обновио сајт, формирао активе: Борба за просторије и повратак новинарског угледа!

УНС упозорава да расте број напада на новинаре: Пријете и колеге!
05/11/2020
УНС расписао конкурс за новинарске награде: Рок за слање предлога 28. новембар
07/11/2020
УНС упозорава да расте број напада на новинаре: Пријете и колеге!
05/11/2020
УНС расписао конкурс за новинарске награде: Рок за слање предлога 28. новембар
07/11/2020

Удружење новинара Црне Горе обнавља своје активе широм Црне Горе, а покренут је и нови сајт који се може пратити на адреси www.uncg.me. Удружење ће у наредном периоду покушати да стане на своје ноге, обезбједи адекватне просторије у Подгорици и постане један од професионалних коректива друштвених догађања. Новинари су данас на маргинама друштвених догађања, а долазе у центар пажње једино када се нађу на мети појединаца или организација којима свака истина, осим њихове, смета.

Удружење новинара ЦГ ће покушати да заштити своје члановее, али и остале новинаре, и поврати углед професији. Он је претходних година био на ниским гранама. Дјелимично и због самих новинара, али дијелом и због осионе и антидемократске власти која није трпјела критику. Уколико буде по вољи чланова УНЦГ и њеног актуелног руководства, наша организација постаће грађанска и професионална савјест овога друштва која ће указивати на све мане нове власти, али и свих осталих који утичу и појављују се на јавној сцени Црне Горе.

УНЦГ је обновило своје активе у већини црногорских градова, а подаци о њима могу се наћи на нашем сајту. Позивамо све новинаре да нам се јаве и да покушамо да заједнички повратимо углед нашој професији и сачувамо је од упада страначких портпарола, али и вулгарних агитатора других организација, медијских и осталих моћника.

Није мали посао пред УНЦГ, али очекујемо да добијемо подршку за повратак новинарства новинарима. Сматрамо да ће у овој држави свима бити боље уколико нам медији и новинари буду бољи него што су данас. Ниже не можемо да паднемо, па нам преостаје само да кренемо да се усправљамо и указујемо у новом околностима на све оно што не ваља и што може бити боље. Уосталом, то је и наш посао и надамо се да ћемо га у наредном периоду обављати боље него до сада.

 

За УНЦГ

Тихомир Бурзановић, предсједник

Иван Милошевић, генерални екретар