УНЦГ осудио притиске на ТВ А1: Демократе да ослободе јавни сервис, да не нападају локалне медије!

Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ, упозорио: Нови послодавац новинара „Вијести“ – Влада!
04/05/2021
УНС оснива клуб фриленсера
06/05/2021
Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ, упозорио: Нови послодавац новинара „Вијести“ – Влада!
04/05/2021
УНС оснива клуб фриленсера
06/05/2021

Предсједник Удружења новинара Црне Горе Тихомир Бурзановић потврдио је да је дао изјаву за тв А1 и поново осудио покушај притиска појединих политичких партија на Телевизију А1.

“Као што смо јасно осудили сваки политички притисак на Радио Јадран, тако осуђујемо и покушај притиска Демократске Црне Горе на уређивачку политику Телевизије А1. Медијима треба више слобода, а не притисака на њих. Очекујемо да Демократе ослободе Јавни сервис, а не да нападају локалне и приватне медије са тенденцијом да уређују њихов програм. Удружење новинара Црне Горе даје пуну подршку свим медијима који баштине професионално и етичко новинарство, а посебно оним медијима који трпе политички непримјерене инсинуација Демократа”, наводи се у саопштењу које потписују предсједник Удружење Тихомир Бурзановић и генерални секретар Иван Милошевић.

Демократама је боље да поведу рачуна о локалном Јавном сервису, који је у потупности под њиховом контролом, а који грађани Херцег Новог финансирају са више стотина хиљада еура годишње.