УНЦГ: Осуђујемо однос директора и уредника “Срне” према дописнику из Црне Горе

Вјештачка интелигенција: Пријетња или помоћ новинарима?
10/05/2023
Уговори са “Новом Побједом” и Институтом за медије под лупом инспекције
11/05/2023
Вјештачка интелигенција: Пријетња или помоћ новинарима?
10/05/2023
Уговори са “Новом Побједом” и Институтом за медије под лупом инспекције
11/05/2023
Удружење новинара Црне Горе (УНЦГ), које баштини историју новинарства у Црној Гори преко 152 године , најоштрије осуђује непрофесионалне страндарде Директора Новинске Агенције СРНА Татјане Парађине и главне уреднице Дуње Пашалић због непрофесионалног , неетичког и нељудског односа према свом дописнику из Подгорице Тихомиру Бурзановићу.
“Имати пуна уста о новинарстви у новинарског професији, а не обавијестити свог дописника , други пут у последње годину дана, о доласку предсједника Републике Српске у Црну Гору Милорада Додика је грубо кршење новинарског и моралног кодекса новинарства и свега осталог шта уз то иде”, саопштило је Удружење нповинара Црне Горе.
У саопштењу директору и уредници Агенције СРНА се наводи да је ово други пут у последње годину дана да се дешавају тешки прекршаји када је ријеч о новинарској етици, али и пословању и правилницима рада у свакој новинарској кући у свијету.
Удружење новинара Црне Горе подсјећа да се исто десило и приликом сусрета предсједника Додика и митрополија Јоаникија у манастиру Ждребаоник, када је директорица СРНЕ Танја Парађина послала дописника Срне из Требиња да прати тај догађај.
Дописник СРНЕ из Подгорице Тихомир Бурзановић је угледан и поштован колега у Црној Гори, како од политичара, тако и од колега новинара свих медија, па је због тог угледа и реномеа изабран 2020.године за предсједника Удружења новинара.
За 30 година рада у Подгорици и Црној Гори, није имао нити једну мрљу у својој богатој каријери и писању осам књига о страдању Срба у рату у БиХ 1992 – 1995.
“Удружење новинара тражи да се о овом инциденту обавијести Дисциплинска комисија Агенције СРНА, Надзорни одбор, предсједник Скупштине акционара СРНЕ, као и предсједним Републике Српске Милорад Додик”, наводи се у саопштењу УНЦГ.