УНЦГ: Осуђујемо приземно вријеђање посланика ДФ-а, АЕМ да реагује!

Европско првенство у тенису за новинаре у Игалу
15/02/2022
“АТВ” ТВ из Бања Луке: Помозите савјетом и осудите санкције САД
17/02/2022
Европско првенство у тенису за новинаре у Игалу
15/02/2022
“АТВ” ТВ из Бања Луке: Помозите савјетом и осудите санкције САД
17/02/2022

Удружење новинара Црне Горе осуђује неетичко понашање новинара и руководства Нове М у којем омаловажавају и вријеђају једног од лидера ДФ-а Милана Кнежевића. Упозоравамо да у томе предњаче медији који су априори антисрпски и који посљедњих година вулгарно заговарају повратак бившег ДПС система.

“Задњи “инцидент” само је један у мору непримјерених констатација које се из тих медија пласирају за све који нијесу по вољи ДПС-а. Ништа необично за њих, али и те како је необично да у Црној Гори надлежни који се баве идеолошком чистотом медија реагују само на изјаве које се односе на представнике бивше власти. Остали, а међу њима, и Милан Кнежевић су на изволте и немилосрдно се вријеђају и проглашавају чак агентима страних држава, у овом случају Србије и Русије.

Упозоравамо да је у посљедње вријеме на домаћу медијску сцену упао Драган Ђилас који преко својих медија води кампању против власти у Србији и да у том послу не заобилази ни црногорске медије које је купио и који се за сада баве омаловажавањем представника власти у Србији, али и Срба у Црној Гори.

Удружење новинара Црне Горе ће јавно тражити да се поводом овог “инцидента” огласи Агенција за електронске медије, али немамо илузију да ће поводом тога они уопште реаговати. У том АЕМ-у и даље сједе медијски активисти ДПС-а и раде посао за који су плаћени, односно гасе и пале медије како ДПС каже. Углавном у Црној Гори у медијском погледу ништа ново. ДПС контролише већину медија у Црној Гори и никога то посебно не забрињава. Докле?

Тихомир Бурзновић, предсједник

Иван Милошевић, генерални секреетар