УНЦГ посјетио Живојин Ракочевић, предсједник Удружења новинара Србије

Три деценије “Светигоре”, Иван Милошевић: Опомена да је писање откривање неоткривеног
12/03/2022
Преминуо Митар Радуновић, новинар “Дана” и “Спортског журнала”
14/03/2022
Три деценије “Светигоре”, Иван Милошевић: Опомена да је писање откривање неоткривеног
12/03/2022
Преминуо Митар Радуновић, новинар “Дана” и “Спортског журнала”
14/03/2022

Живојин Ракочевић, предсједник Удружења новинара Србије, био је гост Тихомира Бурзановића и Ивана Милошевића, предсједника и генералног секретара Удружења новинара Црне Горе. Бурзановић је упознао Ракочевића о раду УНЦГ и намјери да 7. априла на Благовијести обиљежи и славу Удружења. Биће то први пут да УНЦГ слави своју славу, а у УНЦГ се надају да ће то постати традиција.

-Тога дана ћемо свечано обиљежити Благовијести, а предвиђамо и да увече одржимо трибину о новинарству у Србији и Црној Гори. На њој ће говорити Живојин Ракочевић и Нино Брајовић, секретар УНС-а, и Иван Милошевић. Покушаћемо да нашу јавност упознано са актуелним тренутком новинарства у Црној Гори и Србији, са посебним освртом  на Косову и Метохију, као дијелу Србије, рекао је Бурзановић.

Тихомир Бурзановић и Живојин Ракочевић

Живојин Ракочевић је подржао рад УНЦГ и честитао нове просторије које је УНЦГ добио у Српској кући. Он је нагласио да су испред два братска удружења бољи дани заједничке сарадње и борба за боље услове у којима раде новинари.

-Пред нама је заједнички посао за бољи живот наших колега и афирмацију вриједности наше професије- појаснио је Ракочевић.

Тихомир Бурзановић је Живојину Ракочевићу уручио и “Споменицу 150 година новинарства у Црној Гори”, као признање за допринос раду УНЦГ.

Представници УНЦГ су позвали Ракочевића и Нина Брајовића да буду њихови гости на обиљежавању славе, а  било је ријечи о будућој сарадњи у оквиру Савеза новинара Србије и Црне Горе и избору новог руководства.