УНЦГ честитало УНС-у: Живојин Ракочевић ће сачувати искру новинарске етике

Србија: Нови предсједник УНС-а Живојин Ракочевић
30/05/2021
Медији: Почиње ТВ “Танјуг”
31/05/2021
Србија: Нови предсједник УНС-а Живојин Ракочевић
30/05/2021
Медији: Почиње ТВ “Танјуг”
31/05/2021

Удружење новинара Црне Горе честита колегама из Удружења новинара Србије успјешан рад на изборној скупштини, као и избор Живојина Ракочевића за новог предсједника.

УНЦГ се према УНС-у односи као братској и професионалној организацији чији су циљеви заједнички – објективно информисање, али и саопштавање истине о српским недаћама које прате савремени тренутак нашег народа. Због тога сматрамо да је избор Живојина Ракочевића са страдалног Косова и Метохије прави избор за УНС, као и остала професионална удружења у региону, а посебно УНЦГ. Не сумњамо да ће господин Ракочевић знати да сачува искру новинарске етике у српском новинарству и да се наредне четири године неће штедјети да је сачува.

УНЦГ ће подржати све акције и учествоваће у њима које буде организовао УНС. Нажалост, наше удружење је прошло кроз тежак десетогодишњи период у Црној Гори, јер се актуелна власт према њему понашала као терористичкој организацији, али ипак смо опстали са вјером да ћемо нашу професионалну организацију подићи на ноге. Очекујемо да нам колег и браћа из УНС-а у томе помогну.

 

За УНЦГ

Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ

Иван Милошевић, генерални секретар