Уредник портала “ИН4С” са директором полиције: Безбједност новинара приоритет

УНС: Српска листа да сарађује са свим медијима
18/10/2021
Министарство за медије: Забринути због неријешеног убиства Душка Јовановића
20/10/2021
УНС: Српска листа да сарађује са свим медијима
18/10/2021
Министарство за медије: Забринути због неријешеног убиства Душка Јовановића
20/10/2021

Главни уредник портала ИН4С, Гојко Раичевић, састао се са директором Управе полиције, Зораном Брђанином. Једна од кључних тема које су разматране током поменутог састанка јесте природа претходних односа УП-а и ИН4С-а.

Брђанин је нагласио важност улоге медија и добрих односа Управе полиције и медијских посленика, са посебним акцентом на безбједност новинара. Истакао је да ће безбједност новинара и несметани рад редакција бити високо на листи приоритета овог државног органа.

„Полиција ће интензивирати свој рад када је ријеч о нападима на новинаре, чему ће допринијети и формирање посебне јединице у УП, чији ће посао бити само то.“, закључио је Брђанин.

„Сваки искорак који направите у односу на Ваше претходнике, а у областима које смо заједнички детектовали као кључне, свакако ће допринијети правовременом и истинитом информисања наших грађана, што у коначном и јесте задатак одговорних медија и новинара. Искористићу прилику да подсјетим да се бивши директор УП-а, Веселин Вељовић, између осталог бавио и фабриковањем лажних оптужби против мене и ИН4С-а, да сам у више наврата ометан у вршењу радних задатака и подвргнут бруталној полицијској тортури, а шиканирање није заобишло ни чланове редакције. Стога не могу а да не изразим задовољство због овог сусрета, који обећава један сасвим другачији, одмјеренији и правичан приступ у односу према медијима и грађанима Црне Горе“, истакао је уредник ИН4С.

До састанка Брђанина и Раичевића дошло је након годишњице хапшења и напада припадника полиције на уредника ИН4С-а 2015. године, након чега је завршио у Ургентном центру.

Након овога услиједило је више привођења, хапшења и физичких напада на уредника ИН4С-а.

Извор: ИН4С