У Пекингу одржан Трећи глобални форум медијских иновација

Локални медији: Милатовић нас игнорисао, а имамо преко 500 запослених
30/04/2024
Синдит медија: Новинари ни приближно положају који заслужују, сјутра пет минута ћутње поводом Дана слободе медија
02/05/2024
Локални медији: Милатовић нас игнорисао, а имамо преко 500 запослених
30/04/2024
Синдит медија: Новинари ни приближно положају који заслужују, сјутра пет минута ћутње поводом Дана слободе медија
02/05/2024

У Пекингу је 29. априла одржан Трећи глобални форум медијских иновација чији је домаћин била Кинеска медијска група.

Овај форум имао је за тему „Заједничка одговорност за вјештачку интелигенцију”.

Постоји више од 200 представника међународних организација, кинеских и страних медијских организација, кинеских и страних истраживачких центара, мултинационалних предузец́а и других области је лично или онлајн присуствовало састанку.

Шен Хаисијунг, директор Кинеске медијске групе, рекао је да је Кинеска медијска група створила прву кинеску АИ драму „Кинеска митологија” и серију АИ програма. Иновације и откриц́а не само да усмеравају развој и напредак људске цивилизације, вец́ и уносе неизвјесност у свијет који се мијења.

Морамо се придржавати сигурности и контроле и заједнички изградити одговорну вјештачку интелигенцију. Морамо се придржавати мултилатералног управљања и заједнички градити одрживу вјештачку интелигенцију. КМГ је спремна да за размјену знања са партнерима широм свијета, заједничко истраживање бесконачних могуц́ности вјештачке интелигенције и више позитивне енергије у промовисање изградње заједнице са заједничком будуц́ношц́у човјечанства!

Томас Бах, предсједник Међународног олимпијског комитета, рекао је у видео говору да технологија вјештачке интелигенције утиче на сваки аспект наших живота.

Међународни олимпијски комитет је такодје израдио Агенду олимпијске вјештачке интелигенције како би Олимпијским играма били пружени водец́и принципи.

Денг Хунгсен, генерални директор Светске организације за интелектуалну својину, рекао је у видео говору да Свјетска организација за интелектуалну својину посвец́ује велику пажњу томе како да обезбиједи равнотежу између могуц́ности и ризика вјештачке интелигенције, и да је посвец́ена интензивном јачању сарадње како би се обезбиједила правилно коришц́ење вјештачке интелигенције.

Као важан резултат, на форуму је објављена „Иницијатива за медијску акцију управљања вештачком интелигенцијом”.