Једанаеста медијска конференција дијаспоре и Срба у региону 22. марта

Иван Милошевић, генерални секретар УНЦГ: Хегел и Кант плачу над Европом!
16/03/2022
Лара Логан о сукобу Русије и Украјине: Никад већа пропаганда у медијима, лажу нас у епским размјерама
18/03/2022
Иван Милошевић, генерални секретар УНЦГ: Хегел и Кант плачу над Европом!
16/03/2022
Лара Логан о сукобу Русије и Украјине: Никад већа пропаганда у медијима, лажу нас у епским размјерама
18/03/2022

Удружење новинара Србије (УНС) уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова позива на једанаесту медијску конференцију дијаспоре и Срба у региону региону – Наша улога у очувању српског језичког и културног идентитета

Тема разговора конференције која ће бити одржана 22. марта 2022. године у 12 сати преко Зум апликације биће понуда медијског садржаја о српском језику и култури и начинима да се она унапреди.

Циљ оваквих разговора је да се подстакне продукција садржаја који би форматом, тематиком и жанром одговарали млађим генерацијама с намером да се на њих пренесе улога очувања културног обрасца. Зато ће на конференцији бити разматране и могућности нових начина коришћења друштвених мрежа, мобилних технологија и дигиталних алата за учење српског језика, а улога медија је да предочи све могућности за што лакше и најмлађима прилагођено учење језика.

Посебан сегмент конференције биће посвећен заједничком развоју промотивне кампање чији је циљ унапређење информисаности грађана у расејању. Током ове радионице ће, на интерактиван начин, бити развијен оквирни план будуће кампање која ће удружити све укључене медије и организације.

Учесници конференције имаће прилику и да представе своје пројекте, иницијативе и акције којима се промовише српско нематеријално културно наслеђе и помаже учење српског језика.

Говорићемо и о бесплатним школама за учење српског језика, снабдевању одговарајућим уџбеницима и искуствима професора српског језика.

Конференцију је подржало Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. Конференција је до сада организована десет пута, уз велику заинтересованост и домаћих и медија из дијаспоре и региона.