Борис Раонић опет изабран за директора РТЦГ, остали кандидати одбили да дођу на интервју

Савјет РTЦГ одлучио да данас гласа о томе ко ће бити нови генерални директор Јавног сервиса
31/08/2024
Тамара Вујовић: Оснивачи медија што прије да приступе саморегулаторном тијелу
03/09/2024
Савјет РTЦГ одлучио да данас гласа о томе ко ће бити нови генерални директор Јавног сервиса
31/08/2024
Тамара Вујовић: Оснивачи медија што прије да приступе саморегулаторном тијелу
03/09/2024

Како се и очекивало, Савјет Радио телевизије Црне Горе данас је опет изабрао Бориса Раонића за директора те институције.
Баш као што се и очекивало: Раонић опет изабран за директора РТЦГ, остали кандидати одбили да дођу на интервју
Гласању је присуствовало шесторо чланова Савјета, а петоро је гласало за Раонића. Један листић био је непопуњен.

Раонићев нови избор протекао је уз низ контроверзних момената, почевши од тога што су сви остали кандидати – њих осам – одбили да дођу на интервју јер су сматрали да је Раонић фаворизован. Притом, они су тражили да се провјере све кандидатуре.

Испред зграде РТЦГ, гдје су уочи почетка сједнице Савјета били окупљени кандидати који су одбили да дођу на њу, у једном се моменту појавила полиција – при чему није објашњено ни којим поводом, нити ко их је звао.

Уз све то, још минулих дана оспоравано је то што ће Раонић трећи пут бити изабран за директора РТЦГ.

Иначе, сама сједница Савјета била је прилично фарсична – јер, чланови су ‘интервјуиисали’ кандате који нијесу били присутни. На сваких пола сата прозивали су по једно име, при чему се на разговору појавио једино Раонић.

Чланица Савјета Маријана Цамовић – Веиличковић, притом, напустила је сједницу.

Како је текла данашња сједница, прочитајте у наставку.

Дрљевић прећуткује разлог због којег нема кандидата, није прочитано ни њихово обраћање
Оно што је интересантно, јесте да предсједник Савјета Веселин Дрљевић, док прозива кандидате који су раније саопштили да неће присуствовати интервјуима, нити једном није изнио разлоге усљед којих њих нема у просторији.

Уз то, на сједници Савјета РТЦГ није прочитано ни обраћање осам кандидата, које је упућено том тијелу, али и медијима раније током дана.

Није то и једина данашња контроверза. Наиме, раније током дана, испред зграде РТЦГ појавила се полиција, при чему није познато ни којим су поводом тамо, нити ко их је позвао.

Из Савјета је саопштено како ће Раонића интервјуисати у 13:45 часова.

Раније је Цамовић – Величковић нагласила да ће изаћи са сједнице.

“Изаћи ћу сваког тренутка одавде уколико наставите да се правите да се ништа не дешава. Уколико се о томе не буде дискутовало ја ћу да изађем и нећете имати кворум”, казала је она.

Предсједник Савјета Веселин Дрљевић, казао је да кворум за сједницу неће недостајати јер су остали чланови на путу и биће присутни. Додао је да ће наставити рад онако како је договорено.

Амина Мурић, чланица савјета саопштила је да није сагласна са предлогом Цамовић – Величковић.

“Ми смо кандидате позвали и заказали интервју, на њима је да ли желе да дођу на интервју или не. Сагласна сам да наставимо са сједницом”, додала је она.

Цамовић -Величковић је казала да ако “ми од један сат планирамо да интервјуишемо кандидате не знам са ким ћете обављати интервју”.

Милица Шпајак, чланица Савјета казала је да је крајње неозбиљно да на путу до сале добијају саопштење да кандидати неће присуствовати сједници.

Дрљевић је казао да ће имати паузу између двије сједнице.

“Остајем при ставу да нико не може условљавати Савјет. Видјећемо да ли опструкција може побиједити Савјет и државу”, додао је он.