Нове кривичне пријаве у РТЦГ: Овог пута против Раонића, Дрљевића, чланова Савјета, али и двоје правника

Рат Израела и Хамаса међу најсмртоноснијим за новинаре
08/10/2024
Четврт вијека Радио Гораждевца: Медиј који је настао када су информације живот значиле
12/10/2024
Рат Израела и Хамаса међу најсмртоноснијим за новинаре
08/10/2024
Четврт вијека Радио Гораждевца: Медиј који је настао када су информације живот значиле
12/10/2024

Осморо кандидата са недавног конкурса за мјесто директора РТЦГ данас је поднијело заједничку кривичну пријаву против низа чланова Савјета те институције, директора Бориса Раонића и двоје правника.

Пријаве су поднијете против Раонића, предсједника Савјета Веселина Дрљевића – предсједника Савјета РТЦГ, чланова тог тијела Наода Зорића, Филипа Лазовића, Амине Мурић, Милице Шпајак и Владимира Дрекаловића, те правника Жељка Мићовића и Зорице Ђукановић.

Подносиоци пријаве наводе да постоји основ сумње за коруптивно понашање, злоупотребу службеног положаја, те кршење људских И радних права, уз дискриминацију.

Све је, притом, везано за посљедњи конкурс за избор директора РТЦГ, али и за период који му је претходио.

Они наводе како је у РТЦГ “још једном бескрупулозно пређена граница поштовања права, што представља безочно вријеђање јавног интереса”.

“Указујемо на намјештене изборе од 31. августа 2024, и нови доказ континуираног рада криминалне групе на челу са Борисом Раонићем. Адвокати РТЦГ и Савјет РЦТГ (убудуће само Савјет), објаснићемо, радили су у његову корист. Поводом расписивања конкурса посматрали смо радње којима је обезбијеђена проходност нелегалног кандидата. Указују да је Савјет прилагодио критеријуме потом изабраном, и досад нелегално бираном Борису Раонићу, омогућујући му пут до челне функције. Умјесто да бирају најбољег међу једнакима”, истичу они.

“Умјесто у корист РТЦГ, финансиране од свих грађана, како би штитила јавни интерес, информисала и образовала, Савјет, правници и адвокати РТЦГ тумаче законе и појаве за потребе Раонића, а не свог клијента РТЦГ. Са циљем да се Раонићу обезбиједи материјална добит која га по закону не следује”, додају.

Пријаву су поднијели Срђан Човић, Часлав Вујотић, Снежана Бурзан, Славен Кнезовић, Андријана Кадија, Жарко Божовић, Сабрија Вулић и Владимир Мараш.

Подсјетимо, у знак протеста због сумњи у нерегуларности, они се нијесу ни појавили приликом интервјуа пред Савјетом РТЦГ.