РТЦГ расписала конкурс за избор генералног директора.

Наташа Миљановић Зубац: Решење убиства Душка Јовановића изазваће политички земљотрес не само у Црној Гори
11/07/2024
Косово*: Црни дани за медије
20/07/2024
Наташа Миљановић Зубац: Решење убиства Душка Јовановића изазваће политички земљотрес не само у Црној Гори
11/07/2024
Косово*: Црни дани за медије
20/07/2024

Радио и телевизија Црне Горе расписала је јавни конкурс за избор генералног директора.

Услови за именовање генералног директора су држављанство Црне Горе, пребивалиште у Црној Гори, најмање пет година радног искуства на пословима руковођења у области од значаја за обављање дјелатности Јавног медијског сервиса ( новинарство, умјетност, култура, аудиовизуелна медијска дјелатност, социологија, право, економија и др.), најмање ВИИ1- ниво квалификација образовања.

Кандидати за генералног директора РТЦГ дужни су да уз пријаву на конкурс за именовање генералног директора доставе програм развоја и рада РТЦГ за мандатни период (до 3 стране); ЦВ, фотокопију биометријске личне карте, доказ о држављанству Црне Горе, доказ о пребивалишта у Црној Гори, доказ о стеченом нивоу квалификација образовања, доказ о радном искуству, увјерење да се против кандидата не води кривични поступак, изјаву под кривичном и материјалном одговорношћу да испуњава услове из члана Закона о националном јавном емитеру- Јавном медијском сервису Црне Горе .

Мандат генералног директора РТЦГ је четири године, а иста особа може бити именована за генералног директора највише два пута.

Пријаве се достављају на архиви РТЦГ у времену од 9 до 14 часова сваког радног дана, при чему ће се сматрати да је писмено које је послато препорученом пошиљком примљено на дан који је назначен у потврди о пријему те пошиљке.

Рок за достављање пријава кандидата са потребном документацијом је 30 дана од дана објављивања јавног конкурса преко Завода за запошљавање Црне Горе.

Борис Раонић поднио је 9. јула оставку Савјету Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ), који га је већином гласова поново именовао за вршиоца дужности генералног директора до расписивања новог конкурса, када ће моћи да се кандидује.