Таблоид Вијести су медијска платформа Милатовића, УРА-е, опозиционих политичара и ‘аналитичара'”

Орвеловска прича у “Градској ТВ”
04/08/2024
Преминула новинарка Побједе Слађана Радоњић Ђуришић
07/08/2024
Орвеловска прича у “Градској ТВ”
04/08/2024
Преминула новинарка Побједе Слађана Радоњић Ђуришић
07/08/2024

Таблоид Вијести који злоупотребљавају медијске слободе су медијска платформа Јакова Милатовића, ГП УРА-е, опозиционих политичара и “аналитичара”, а који се упорно труде да мјере актуелне Владе за увећање стандарда представе као јако лоше, вјешто маргинализују информацију да је црногорска економија забиљежила једну од највећих стопа раста у Европи – БДП у првом кварталу порастао за 4,4 одсто, саопштили су из Покрета Европа сад (ПЕС).

Како су казали, по подацима Монстата то је једна од највећих стопа раста у Европи.

“Омиљени економски аналитичар таблоида Вијести и извршни директор Фиделитy цонсултинг Милош Вуковић је процјењивао да ће стопа раста БДП-а бити нижа од 2 одсто. То је исти онај аналитичар који је прије парламентарних избора писао “аналитичке” текстове да програм Европа Сад није могућ, а тиме и да неће бити никаквих увећања. Данас умјесто да се извини за обмане које је износио у предизборној кампањи, једино оправдање му је калкулатор на сајту Европе Сад, који није ни постојао прије избора”, наводе у саопштењу.

Такође, како су казали, никада у предизборној кампањи није речено да ће се зараде свима увећати за 25 одсто.

Из ПЕС-а поручују да то могу заједно провјерити Милош Вуковић, Жељко Ивановић и цијела опозиција.

“У предизборној кампањи је обећано да ће се минималне пензије увећати на 450 еура, минималне плате на 700 еура и просјечне на 1000 еура. Све то ће бити примијењено и прије обећаног рока од годину дана након избора. Интересантно да је то период Владе Дритана Абазовића када је по званичним подацима инфлација била и вишеструко већа него данас, али се Милош Вуковић и Жељко Ивановић нису бавили тиме, већ су ту појаву вјероватно правдали глобалним посљедицама, а и није им био интерес да нашкоде свом политичком фавориту”, истичу из ПЕС-а.

Иако је, додају, Црна Гора била потпуно блокирана на путу европских интеграција, у парламенту се усвајали неуставни закони, на Влади доносиле фискалне стратегије у техничком мандату, “медијски концерн Вијести је за све имао оправдање”.

“Међутим, када су схватили да овом Владом не могу управљати, кренули су свакодневни “аналитички” текстови разних саговорника, који су тврдили да ће се због по њима непостојећег програма Европа Сад 2 продати Електропривреда, да ће се ПДВ са 21 повећати на 30 одсто, да ће се Влада задужити за текућу потрошњу, да ће се угрозити пензије и тако даље и томе слично. Након спознаје да од тога нема ништа, ових дана се концерн Вијести бави различитим селективним интерпретацијама фискалне стратегије, а главни саговорник и интерпретатор им је предсједник Црне Горе Јаков Милатовић и опозициони политичари, који су нас дебело задужили, док је већина грађана примала минималац од 222 еура и пензију од 145 еура”, закључили су из Покрета Европа сад.