УНЦГ у разговору са Дарком Јововићем, предсједником Актива у Беранама: Локални медији на друштвеним маргинама

Филип Аџић: Откривен нападач, опрема враћена власнику портала у Беранама
10/08/2022
Медиа центар: Молимо РТЦГ да макар мало уозбиљи свој рад
15/08/2022
Филип Аџић: Откривен нападач, опрема враћена власнику портала у Беранама
10/08/2022
Медиа центар: Молимо РТЦГ да макар мало уозбиљи свој рад
15/08/2022

Представници Удружења новинара Црне Горе, Тихомир Бурзановић, предсједник и Иван Милошевић, секретар, у Беранама су разговарали са Дарком Јововићем, предсједником Актива УНЦГ у том граду и дугогодишњем новинару “Дана”: Дарко је за “Дан” написао преко 20.000 текстова и добро је упознат са свиме што се дешава у овом граду, а за њега нема тајни ни шта се дешава у локалним медијима. Он истиче д су локални медији на друштвеним маргинама и то не само у Беранама.

-И то потпуно незаслужено, јер локални медији у Беранама, али и у другим градовима, могу бити користан јавни сервис за све грађане. Међутим, у ери када се читају само велике теме, локални медији се гурају у страну, а запослени у њима живе доста тешко. Није занемарљиво ни то што и матичне редакције имају преча посла од локалних тема и новинара који раде у мањим градовима- истакао је Јововић.

Бурзановић и Милошевић подржали су Дарка и остале колеге из Берана који у тешким условима живе од новинарског хљеба и поручили им да је УНЦГ отворен за све њихове недаће које доживљавају као новинари и да ће им у обезбјеђивању бољег статуса помоћи колико могу.

Договорено је да се у Беранама одржи округли сто поводом статуса локалних медија и да се позову гости из те области, али и осталих који имају шта рећи о тој теми. Округли сто ће се одржати у складу са могућностима УНЦГ,  а Јововић је подржао ту идеју и нада се да би то могао бити почетак бољег живота локлних јавних сервиса, али и боље информисаности грађана.