Алекса Бечић разговарао са Синдикатом медија о положају новинара

У четвртак: Почиње вакцинација новинара
30/03/2021
Комисија за истрагу напада на новинаре: Очекујемо расвјетљавања случаја Есада Кочана
31/03/2021
У четвртак: Почиње вакцинација новинара
30/03/2021
Комисија за истрагу напада на новинаре: Очекујемо расвјетљавања случаја Есада Кочана
31/03/2021

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић састао се данас са представницима Синдиката медија Црне Горе, Маријаном Цамовић Величковић, Радомиром Крачковићем и Борисом Пејовићем.

Разговарајући о бројним реализованим пројектима новог скупштинског руководства, предсједник Бечић је исказао спремност да у динамичнијој сарадњи са институцијама система ради на побољшању свеукупног друштвеног амбијента за рад медијских посленика, укључујући и заједнички рад на проналажењу рјешења којима ће се унаприједити законодавни оквир у циљу предупређења напада на новинаре и њихову имовину.

Представници Синдиката медија Црне Горе упознали су предсједника Скупштине са изазовима у раду и изразили очекивање да ће у заједничкој комуникацији, поспјешити стварање дуготрајног институционалног и законодавног концепта за њихов ангажман.

Саговорници су размијенили ставове о питањима медијског плурализма, као и отворености рада црногорског парламента. Закључено је да је неопходно континуирано развијати нове моделе сарадње, како би заједнички допринијели изради, не само квалитетнијих законских рјешења у дијелу медија, већ и пуном афирмисању права јавности да буде истинито, потпуно и благовремено информисана о питањима од јавног значаја.