Владислав Маслеников: Руски амбасадор: У Црној Гори влада брутална цензура и русофобија

“Рем” Србије: Одлука АЕМ-а о замрачењу “Пинка” политичка и нема везе са професијом
03/09/2022
РТЦГ цензура: Не признају „Прву“, називају је „једном телевизијом“!
05/09/2022
“Рем” Србије: Одлука АЕМ-а о замрачењу “Пинка” политичка и нема везе са професијом
03/09/2022
РТЦГ цензура: Не признају „Прву“, називају је „једном телевизијом“!
05/09/2022

У четрвртак вече у Подгорици је успјешно одржана трибину у организацији Удружења новинара Црне Горе, са темом „Рат Русије и Украјине из угла ратног репортера“. Трибини је присуствовао и амбасадор Руске Федерације у Црној Гори Владислав Маслеников, који се на крају обратио присутнима.

Маслеников је истакао да је у руским и црногорским медијима говорио о томе да су у Европскох Унији забранили један дио руских медија. Према ријечима амбасадора, Црна Гора је отишла корак ,,напријед „, па је забранила апсолутно све. Упркос свим потезима Црне Горе и црногорских медија, који се искључиво окрећу западној страни и преносе искључиво њихова мишљења, црногорска јавност има другачије размишљање.

Маслеников је више пута у медијима истакао да људи у Црној Гори размишљају другачије, те да црногорски медији нису успјели да црногорском друштву наметну русофобску кампању.

У Украјини се деценијама спроводио антируски програм и стварана је нација на темељима антируског наратива – изјавио је Владислав Маслеников амбасадор Руске Федерације у Црној Гори на трибини Удружења новинара Црне Горе.

Амбасадор Маслеников је додао да је: „За све невоље у Украјини тамошња власт је кривила Русију. Уз то Украјина је била од великим утицајем западних сила, спроводила је билошке недозвољене пројекте, захтијевала да постане члан НАТО, па и нуклеарна сила. То је и основни разлог зашто је Русија започела специјалну војну операцију у тој земљи.“

Након добијања независности њен развој је потпуно престао, јер Европа није жељела да Украјина има било какву индустрију, закључо је Маслеников и додао да у Црној Гори за протеклих шест мјесеци ништа није било тако објективно као ратне репортаже Игора Дамјановића, на чему му је изразио посебну захвалност.

Амбасадор је истакао да се често поставља питање, зашто специјална војна операција још увијек траје и зашто се не може одмах завршити.

-У овој ситуацији покушавамо да смањимо број жртава. Брзе одлуке не могу бити прихватљиве, јер се ради о великој територији, истакао је Маслеников.

Амбасадор је рекао да Запад и даље ћути и не реагује на погрешне одлуке Украјине, те да се труде да униште све везе са Русијом.

Извор. ИН4с