Данас је свјетски Дан радија: Имају будућност, али за то нико не мари!

Друштво новинара Војводине: “Златно перо” Мемедовићу, Баранову и Његовану
12/02/2021
Позив на обуку за новинаре коју организује НВО МАНС
16/02/2021
Друштво новинара Војводине: “Златно перо” Мемедовићу, Баранову и Његовану
12/02/2021
Позив на обуку за новинаре коју организује НВО МАНС
16/02/2021
Свјетски дан радија чланице Уније локалних јавних емитера Црне Горе (УЛЕС ЦГ) дочекују у изузетно тешкој ситуацији, упркос чињеници да је УНЕСЦО ове године одабрао тему, Нови свијет, нови радио – еволуција, иновација, конекција, саопштено је из УЛЕС ЦГ.

Иако је корона-криза показала професионалност, објективност и одговорност локалних јавних емитера, предложени трогодишњи уговори о финансирању њихових програмских садржаја, показују, да за разлику од грађана, локалне власти још у правој мјери нијесу схватиле значај и важност ових јавних сервиса. При чему је посебно тешка ситуација на сјеверу, гдје неким медијима пријети стечај, поручују у саопштењу.

Из уније локалних јавних емитера указују, да нацрт Закона о АВМ услугама и даље лежи у фиокама, без јасног наговјештаја кад ће ући у скупштинску процедуру.

Предложена законска рјешења на прави начин третирају финансирање локалних медијских сервиса, али као да некоме не одговарају јаки емитери, без којих се не може замислити објективно информисање локалних заједница, истичу из Уније.

Они истичу, да радио као медиј има будућност, што је потврђено од многих међународних институција.

а радио као медиј има будућност, коју су препознале међународне институције у поводу обиљежавања овог значајног датума, доказује и напредак и повезаност коју остварујемо путем заједничке информативне платформе Цглоцалинфо.ме, наводе из УЛЕС ЦГ.

УЛЕС ЦГ свјетски Дан радија дочекује у прилично суморној атмосфери, што опет, како они кажу, не утиче на ентузијазам новинарских и техничких екипа, које у интересу грађана свакодневно обављају своје послове.