Деценија Синдиката медија: И штрајковаће за веће плате новинарима

Абазовић: Нека Лепа Меденица каже ко је убио Душка Јовановића
12/04/2023
Смрт Славка Ћурувије не смије остати трајни печат на савјести друштва
15/04/2023
Абазовић: Нека Лепа Меденица каже ко је убио Душка Јовановића
12/04/2023
Смрт Славка Ћурувије не смије остати трајни печат на савјести друштва
15/04/2023

Положај радника у медијима мора се радикално мијењати на боље и неопходно је да ове године дође до повећања зарада, саопштено је на конференцији за медије поводом обиљежавања десет година од оснивања Синдиката медија.

Како је поручено, Синдикат неће одустати од борбе за побољшање социо-економског статуса запослених у државним, али и приватним медијима, чија је плата испод државног просјека. Уколико до повећања плата не дође, могућ је, кажу, и штрајк.

“Сматрамо да не тражимо ништа спектакуларно, већ нешто што гарантује минимум достојанства за новинаре и нећемо одустати од тога. Други начини да се то оствари уколико не буде воље послодаваца, синдикат увијек задржава право на штрајк упозорења”, казао је предсједник Синдиката медија Рајо Крачковић.

Маријана Цамовић Величковић из Синдиката казала је да је јако битно да црногорска јавност мора да зна у каквим условима раде они који их свакодневно информишу.

Јадранка Дробњак из Синдиката запослених у Јавном сервису је истакла да се велики новац троши на ствари које нијесу битне.

“Наш циљ је да радницима који стварају програм обезбиједимо минимум за пристојан живот који немају”, казала је Дробњак.